Paris Tiyatro Sahnelerinde Türk "Juliet"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Genç Türk yetenek Cemile Naz Şimşek, Paris tiyatrolarında Shakespeare’in unutulmaz “Romeo et Juliette” adlı oyununda Juliet karakterine hayat veriyor.

Düşman iki ailenin birbirlerine ölesiye aşık iki çocuğunun kavuşamama hikayesinin anlatıldığı oyunun baş kahramanı Türk kızı Şimşek, Parisli tiyatroseverlerden tam not aldı. “Famillie Mundi” grubu tarafından Paris’in ünlü tiyatro salonu Bouffon’da sergilenen oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

İzmit Şehir Tiyatrolarında çocuk denecek yaşta tiyatroya başlayan Cemile Naz Şimşek, öğretmeni Işıl Kasapoğlu’nun teşvikiyle “Akademi İstanbul”da bir süre eğitimine devam etti. Şimşek, tiyatro eğitimini sürdürürken, bir taraftan da “sandımay” adında uluslararası sokak tiyatrosu topluluğunda profesyonel oyuncuğa başladı. Akademide tanıştığı hocaları Tilbe Saran ve bir süre önce vefat eden Cüneyt Türel’in cesaretlendirmesiyle tek kelime Fransızca bilmeden Paris’e gelen Şimşek, uzun ve zorlu bir yolun ardından kararlılığı ve azmiyle Paris tiyatro dünyasında önemli bir yer edinmeyi başardı.

Fransız profesör ve yönetmen Claude Merlin’in oyunculuk atölyesinde dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, ilk kez “les sept princesses” adlı oyunla sahneye çıktı. Sorbonne Üniversitesi’nde dil eğitimine devam ederken tiyatro üzerine de lisans ve sahne sanatlarında da master diplomaları alan oyuncu, eğitimini sürdürürken karşılaştığı hocası Jerzy Grotowski’nin Fransız çalışma arkadaşı Michelle Kokosowski’nin dramaturji atölyesinde bir süre çalıştı ve bu nedenle tiyatro eğitimindeki master tezini Grotowski üzerine yaptı.

Paris Üniversitesi’nde bu yıl sinema üzerine de ikinci lisans eğitimi alan ve belgesel sinemacılıkla da ilgilenen Şimsek, hobi olarak paraşütçülükle ilgileniyor. Yetenekli oyuncu, “Romeo et Juliette” oyunuyla Balkan ülkeleri turnesi yapmaya hazırlanıyor. Oyun, gelecek yıl Fransa’da da turneye çıkacak ve bazı festivallerde sahneye konacak.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.