Samsun'da Çocuklara İftar Eğlenceleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun’un İlkadım Belediyesi, çocuklara eski Ramazan geleneklerini yaşatıyor. İftar sonrası çocuklar, geleneksel Türk tiyatrosu, kukla tiyatrosu, Karagöz-Hacivat, sihirbaz ve illüzyonist gösterileri ile Ramazan akşamlarının keyfini doyasıya çıkarıyor.

Mahaller arasında kurulan iftar çadırında her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla birlikte orucunu açan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yaşardoğu Mahallesi Tepecik Sokak’ta ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Demirtaş ve eşi Lüftüye Demirtaş, Yaşardoğu Mahallesi Muhtarı Ahmet Mutlu ve daire amirlerinin de katıldığı iftar çadırında birlik ve beraberlik havası yaşandı. Yemek masalarını tek tek gezen Başkan Demirtaş, vatandaşlarla tokalaşarak sohbet etti.

Mahalle iftarları ile vatandaşlarla bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Mahalle iftarlarımız toplumsal birlikteliği sağlamakta. İki komşunun yan yana geldiği iftar çadırımızda dayanışmayı, birlik ve beraberlik ortamı sağlanmaktadır.” dedi.

Doğu Park Sevgi Kafe yanında kurulan çadırda ise iftar sonrası çocuklar için geleneksel Türk tiyatrosu, kukla tiyatrosu, Karagöz-Hacivat, sihirbaz ve illüzyonist gösterileri sergilendi.

Paylaş.

Yanıtla