Sanatçı Mesut Yüce, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Memleketi Bursa’da, dün, TOKİ konutlarının 14’üncü katından atlayarak atlayarak hayatını kaybeden İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mesut Yüce, son yolculuğuna uğurlandı.

Yüce için Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen törende konuşan baba Halim Yüce, “Son oyununu bana oynadı. İki gün önce konuştuğumuzda tiyatroyla ilgili çok büyük projeleri olduğunu söyledi, ben de destek vermiştim. Ama o bana son oyununu oynadı, her şeyimi yaktı.” dedi.

1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü’nü bitirdikten sonra 2000’de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlayan Yüce, geçtiğimiz sene İstanbul Devlet Tiyatrosu’na atanmıştı. Yüce için bugün Bursa Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi. Törene Bursa ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan çok sayıda sanatçı katıldı. Törene katılan anne Seydiye Yüce ile baba Halim Yüce gözyaşlarına boğuldu. Mesut Yüce’nin ağabeyi Murat Yüce’yi de yakınları sakinleştirdi.

Törende konuşan Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Halil Balkanlar, “Acımız çok büyük” dedi. Mesut Yüce’nin ev ve asker arkadaşı Suat Karausta ise “Çok namuslu biriydi. Bir avuç namuslu insanlardandı. Çok yürekliydi.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mesut Yüce için saygı duruşunda bulunuldu. Yüce’nin cenazesini tiyatrocu arkadaşları alkışlar eşliğinde omuzlarına alarak cenaze aracına koydu. Yüce’nin cenazesi önce baba evine götürüldü. Mesut Yüce, Çırpan Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

OYNADIĞI OYUNLAR

Mesut Yüce’nin bugüne kadar oynadığı bazı oyunlar şöyle: “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Televizyon Cumhuriyeti, Eşeğin Gölgesi, Zengin Mutfağı, Hayvan Çiftliği, Ayak Bacak Fabrikası, Şiddet Market, Fehim Paşa Konağı, Hasan Sabbah.”

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.