Şekerbank'ın Sanatı Kullanmasına Hayır!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Trabzon Solaklı DEREBAŞI HES projesinin en büyük hissedarı ve gerçek sahibi olan Şekerbank, “çevre duyarlılığına yönelik çalışmalarını” Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’nde düzenlediği sergilerle çağdaş sanat alanına taşıyor!

Trabzon Solaklı Vadisi Karaçam-Köknar köyleri mevkiinde Hes projesiyle köylülerin ve tüm canlıların yaşam alanlarını ellerinden alan, doğayı ve ekolojik sistemi tahrip eden, yatağında akan dereyi yok edip  ve suyu ticarileştiren, bir yaşam alanını bütünüyle katleden Şekerbank, ekoloji konulu sergileriyle “farkındalık yaratmaktan” söz ediyor.

Biz zaten farkındayız: Doğa ve insan düşmanı şirketlerin reklam kampanyalarında sanatı taşeronlaştırdıklarının farkındayız. Sanatçıların suç ortaklığına sürüklendiğinin farkındayız. Bu şirketlerin insanı, doğayı ve sanatı umursamadıklarının farkındayız. Trabzon’da jandarma ve polisin uyguladığı acımasız şiddetin, İstanbul’da Şekerbank’ın açık ekranında sergilenen sanatla bağının farkındayız. Ve bu utancın parçası olmayı reddediyoruz.

Sanatçılar ve sanat alanının emekçileri olarak bu ve benzeri iki yüzlülükler için araçlaştırılmayı kabul etmiyoruz. Türkiye’de süren özgürlük ve yaşam mücadelelerinin farkındayız ve onların bir parçasıyız. Şekerbank yatırımlarının değil, hepimizin yaşamı için savaş veren Karaçam-Köknar köylülerinin yanındayız.

Şekerbank ve benzeri şirketlerin, doğayı metalaştıran ve yaşamı yok eden projelerini bizleri kullanarak meşrulaştırma çalışmalarına ortak olmayacağımızı bildiririz.

İmzacı olarak destek olmak için ad ve soyadınızı solaklilarinyanindayiz@gmail.com eposta adresine gönderebilirsiniz.

İmzacılar:

Kamusal Sanat Laboratuvarı-Deniz Erbaş-Arzu Yayıntaş-Niyazi Selçuk-Garkist-Ezgi Bakçay Çolak-Eda Gecikmez-Mürüvvet Türkyılmaz-Nalan Yırtmaç-Neriman Polat-Sevil Tunaboylu-Fırat Arapoğlu-Zeynep Özatalay-Zeyno Pekünlü-Burak Delier-Bubi-Rafet Arslan-Lütfiye Bozdağ-Hakan Akçura -İnsel İnal –Erden Kosova-Ahmet Doğu İpek –Şule Ateş-Malik Bulut-Gökçe Deniz Balkan-Murat Akagündüz- Mehmet Fahracı-Yasemin Özcan-Oda Projesi-Asena Günal-Banu Cennetoğlu-Yaşar Adanalı-Itır Demir– Beral Madra- Teoman Madra-Alper Şen-Seçkin Aydın-Ekmel Ertan-Fatih Aydoğdu– Yahya Madra-Zerrin İren Boynudelik-Leyla Gediz-Elif Öner-Arzu Özturkmen-Zerrin Yanıkkaya-Fulya Çetin-Cem Dinlenmiş-Murat Morova-Evrim Kavcar-Aslı Çetinkaya-Evrensel Belgin-Çağrı Saray-Selim Birsel-Erinç Seymen-Can Ertaş-Sümer Sayın-Gülçin Aksoy-Cengiz Özdemir-Seda Hepsev-İlhan Sayin-Erkin Gören-Banu Birecikligil-Songül Boyraz-Memed Erdener-İz Öztat-Gonca Sezer-Suat Öğüt-Canan- Erol Eskici Murat Başol-Burak Karacan-Serkan Yüksel-Serenay Şahin– Evren Erol-Özgül Ezgin-Özge Açıkkol-Gökçe Erhan-Özgür Erkok-Nurten Özkoray-Sevgi Ortaç-Alper T. İnce-Güçlü Öztekin-Şafak Çatalbaş-Ali Asker Bal-Ekin Saçlıoğlu-Berna Kurt-Ferhat Kamil Satıcı-Ali Taptık-Derya Yücel-Raziye Kubat- Bahadır Yıldız-Didem Erk-Tan Cemal-İnci Furni-Ceren Oykut-Güneş Terkol-Murat Germen-Nilgün Yüksel-Deniz M. Örnek-Volkan Aslan-Bahadır Yıldız-Yeşim Şahin-Ege Berensel-Ayfer Karabıyık-Emrecan Erol Selda Öztürk – Fatih Pınar-Lara Fresko-Ayşe Orhon-Önder Çelik-Filiz Sizanlı-Süreyya Evren-Mustafa Pancar-Özgür Atlagan-Pelin Başaran-Volkan Kaplan-Zehra Sonya– Burçak Bingöl-Sakine Çil – Şenay Kazalova – Evrim Altuğ– Fatma Çiftçi – Seçil Yaylalı– Burhan Ersan- Özlem Alkış– Nihal Elvan – Güler Aşık– Duygu Sabancılar – Özcan Yaman– Osman Bozkurt – Gürdal Yücel– Serra Özhan Yüksel- İbrahim Akyürek– Ebru Ergün- Deniz Beşer– Yesim Us- Özgül Arslan – Özge Ersoy-Yasemin Nur-Burak Baysun- Yusuf Sevinçli-Semra Yavuazaslan-Özgür Genç– Şeref Öztürk-Nevin Koçoğlu-İbrahim Özkara-Murat Kaplan– Erkan Türüdü-Ekrem Bat-Çiğdem Sarıözlü- Gürel Tüzün– Arca Atay- Cemil Cahit Yavuz-Zerrin Yanıkkaya- Orhan Aydın– Candan Özen- Seyhun Çelik– Akın Atauz – Ülkü Ayan– Ali Ziya Çamur-Süreyya Acar– Tuğrul Selçuk-Sedat Özkan– Halil İbrahim Özkurt- Midhat Nisan- Torun Duygu- Rüya Sözen- Cahit Alğan- İrem Kut- Mustafa Kenan Aybastı-Bilal Akyüz-Tuğçe Nur Duydu- Deniz Çolakoğlu-Ali Can Aygül- Pınar Kıyılı– İlknur Birgöl- Çiğdem Külekçioğlu – Nurcan Gündoğan- Özcan Yaman– Fehmi Uzun- Ceren Cevahir– Erol Ars- Onur Yılmaz


Paylaş.

Yanıtla