Side Antik Tiyatro J Galeri Kapısı Restore Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya Side Antik Tiyatro J galeri kapısı aslına uygun bir şekilde restore edildi. Side Antik Tiyatro’da 20 kapının daha aslına uygun bir şekilde restore edilerek kültür turizmine kazandırılması bekleniyor. Antik dönemde olduğu gibi Sedir ağacından yapılan J kapısının maliyetinin 40 bin lira olduğu belirtildi.

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Feriştah Alanyalı, yaptığı açıklamada, tarihi tiyatroda kültür turizmine kazandırılmayı bekleyen 20 kapının daha bulunduğunu söyledi. J kapısının aslına uygun bir şekilde yapılması ve insanlık kültür mirasına kazandırılmasında Side Belediyesi’nin katkısının yüksek olduğunu belirten Alanyalı, 20 kapının aslına uygun bir şekilde yapılarak kültür turizmine kazandırılmasında gönüllü destekçilere ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Feriştah Alanyalı, “Tiyatronun J kapısını antik dönemde olduğu gibi aslına uygun bir şekilde onardık. Kapının toplam maliyeti 40 bin lira. Antik tiyatroda bulunan 20 kapının yapılması için gönüllü sponsor olmasını bekliyoruz. Kapının tahta kaplamasını antik dönemde olduğu gibi Sedir ağacından yaptık. Kapı aslına uygun yapıldığı için ince işçilik ve mimari estetiği büyüleyici.” dedi.

Alanyalı, kapının açılışını Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ile birlikte yapacaklarını söyledi.

Haberimport

Paylaş.

Yanıtla