Tiyatro İçin 50 Altın Madalyon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akhisar’da, “251 Bin Dev Öğrenci” projesi için özel olarak darphaneye yaptırılan altın madalyonlar satışa çıktı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün de katıldığı tanıtım gecesinde 24 ayar 30 gramlık 50 madalyon tanesi 10 bin liradan satışa çıktı. Elde edilecek gelir ile “251 Bin Dev Öğrenci” projesi çerçevesinde amfi tiyatro yapılacak.

Kimler aldı
Madalya alan iş adamı ve hayırseverler şöyle: Mehmet Keskinoğlu beş, Rona Yırcalı üç, Topi Kardeşler, Halil İbrahim Doğan, Hayrettin Yalçın, Sedat Çelenlioğlu, Alper Alhat, Murat Sabırlı, Graniser Seramik, Yıldız Entegre, M. Ali Erdayıoğlu (ATSO), Ahmet Akbuğa (Akhisar Ziraat Odası), Emin Demirci (Akhisar Ticaret Borsası), Bilal Sarıçelik, Mehmet Bınar ve Ali Osman Kurtuluş birer.

Neler var
Madalyonun ön yüzünde sol tarafta Mutasavvıh Şeyh İsa (1447-1530) ile sağ tarafta aynı çağda yaşamış Ayvaz Dede’nin kabartmaları bulunuyor. Madalyonun ortasında bulunan divit ve hokka, Şeyh İsa ile Ayvaz Dede’nin temsil ettiği ilmiye sınıfı veİstanbul’da aldıkları maddi ve manevi eğitimi anlatıyor. Arka yüzünde ise Akhisar’ın önemli üretim kaynağı zeytin, kentin kurucusu Amazon Kraliçesi Thyateira’nın elinde bulunan çift yüzlü balta (Labris) ile antik şehirciliği ve mimariyi temsil eden Dor tipi sütunlar bulunuyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.