Tiyatro Keyfi Ramazan Ayında da Devam Edecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi ŞehirTiyatrosu, ‘HerYerde Tiyatro, HerYer Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlıoyununu, çevreyerleşim yerlerinde sahnelemeye devam ediyor.

Bu yıl “Her Yerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro” projesi kapsamında yaz turnesinin ilkturunda 4 bin seyirciye ulaşan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı geleneksel seyirlikle yaz turnesinin ikinci turuna, 24 Temmuz Salı günü Selçukgazi’den başlayacak. ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı oyun, Ramazan ayında da farklı çevre ilçe ve beldelerde izleyiciyle buluşacak.

Geleneksel metinlerden yola çıkılarak derlenen ve E. Ertan Akman tarafından sahnelenen oyunda E. Ertan Akman, Tayfun Özeren, Bülent Uçar, Günay Y. Güney, M. Eren Topçak, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Altuğ Görgü, Murat Liman, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, İpek Zeylan ve Ebru Ergüç rol alıyor. Karagöz ve Hacivat ile Kavuklu, Pişekâr, Zenneler, Tosun, İbiş, Hokkabaz, Leyla ile Mecnun’un da modern bir yorumla sunulduğu oyun, Bursalılara neşeli anlar yaşatacak. Kanto ve şarkılarla da renklenecek gösteri; Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun gölge oyunu, ortaoyunu, İbiş ve Tuluat oyunlarından sahnelerle, Yeşilçam filmlerine gönderme yapan bir ‘Leyla ile Mecnun’ uyarlamasıyla son buluyor.

Yaz turnesi 2. tur programı

24 Temmuz Salı – Selçukgazi
25 Temmuz Çarşamba – Mudanya
26 Temmuz Perşembe – Kumla
27 Temmuz Cuma – Baraklı / Keles
31 Temmuz Salı – Kestel
1 Ağustos Çarşamba – Nilüfer Köy
2 Ağustos Perşembe – Güzelyalı
3 Ağustos Cuma – Gürsu
7 Ağustos Salı – Konaklı
8 Ağustos Çarşamba – İnegöl
9 Ağustos Perşembe – Armut Köy
10 Ağustos Cuma – Harmancık
15 Ağustos Çarşamba – Gemlik
16 Ağustos Perşembe – Tahtalı

www.haberfx.net

Paylaş.

Yanıtla