Türkiye Tiyatro Buluşması Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye Tiyatrolar Birliği’nin, Dikili Belediyesi ile birlikte düzenledikleri 6. Türkiye Tiyatro Buluşması 3000 kişinin katıldığı ‘Düşbaz’ ve ‘Bandista’ konserleri ile sona erdi.

Buluşmanın son günü yine usta isimler tarafından verilen atölye çalışmaları ile başladı. Daha sonra buluşmaya katılan tiyatro toplulukları ‘tiyatro örgütlerinde çatı tartışması’ için bir araya geldiler. Yapılan toplantıdan Türkiye Tiyatrolar Platformu kurulması kararı çıktı. Bursa Nilüfer, İzmir Yenikapı, Urla Toprak Sahne, Tiyatro Çeşme, Dikili Belediye Tiyatrosu tarafından sokak oyunları oynandı. Meydanda yapılan Grup Düşbaz ve Bandista konserlerine binlerce Dikilili katıldı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olan Birlik Dayanışma Grubu ile Dikili Belediyesi’nin moral için ilçede konuk ettikleri Vanlı depremzede çocuklar da konseri izlediler. Vanlı çocuklar Düşbaz’ın şarkılarıyla halaylar çektiler.

6. Türkiye Tiyatro Buluşması’nın kapanışını yapan Türkiye Tiyatrolar Birliği dönem sözcüsü Orçun Masatçı, “6.Türkiye Tiyatro Buluşması, Türkiye’nin en çok atölye kurulan, en çok söyleşinin yapıldığı festivaldir. Bize bu buluşmada kucak açan Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven’e ve emeği geçen herkese tiyatrolar adına teşekkür ediyorum. Türkiye Tiyatro Birliği olarak tekrar yineliyorum ki; ‘Sanatın başkenti Dikili’dir” dedi.

Yapılan buluşma ile ilgili görüş belirten Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de, “Tiyatroların ‘yok edilmeye çalışıldığı’ ortamda, Dikili, dimdik ayaktadır. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan, bu buluşmanın ilçemizde gerçekleşmesinden dolayı onur duyuyorum. Başta Türkiye Tiyatrolar Birliği olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BULUŞMA BOYUNCA NELER YAPILDI

6 gün süren buluşma boyunca usta isimler tarafından ‘çocuklara drama atölyesi’, ‘Tango dans atölyesi’, ‘Kamera önü oyunculuğu atölyesi’, Doğaçlama atölyesi, oyunculuk atölyesi, ‘biomekanik atölyesi’, ‘reji atölyesi’, ‘geleneksel Türk tiyatrosu’, ‘Vücut oyunculuğu’, ‘öğretmenlere yaratıcı drama atölyeleri yapıldı. ‘Nasıl bir oyunculuk eğitimi’, ‘Eleştiri’, ‘iktidar-tiyatro ilişkisi’, ‘sanatta toplumculuk’, ‘yurt dışında tiyatro’, ‘toplum ve tiyatro’, ‘medya tiyatro ilişkisi’ konulu söyleşiler yapıldı. Dikili’nin her köşesinde sokak oyunları, meydanda her akşam 2 oyun oynandı. Ünlü Yönetmen Çağan Irmak’a Onur Ödülü, Zafer Gecegörür’e Emek Ödülü, Beşiktaş Çarşı taraftar topluluğu ve halkın takımı dergisine Barış ödülü, Tülin Sağlam Assitej’e Çayan Birben Umut Ödülü, Mitos Boyut Yayınevi sahibi Yılmaz Öğüt’e Metin Lokumcu Demokrasi ödülü verildi.

Buluşma Ferhan Şensoy, Orhan Aydın, Anas Abdul Al-Samad, Mahşeri Cümbüş’ten Yiğit Arı ile Ayhan Taş, Vasfı Öngören’in kızı Aslı öngören, Rejisör Erhan Gökgücü, Ragıp Yavuz, eleştirmen Üstün Akmen ile Ömer Şahinbaş, Devlet sanatçısı Turgay Tanülkü, Ünlü Yönetmen Çağan Irmak, ‘Yalan Dünya’ adlı dizinin oyuncuları Hakan Meriçliler ile Gupse Özay gibi bir çok sinema ve tiyatro emekçisini bir araya getirdi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.