"Umudun Rengi Kan Kırmızı" Altın Pusula Getirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen 11. Altın Pusula Ödülleri sahiplerini buldu.

Novartis Onkoloji ve Ajansı Artı Değer İletişim “Mayıs Çiçekleri, Umudun Rengi Kan Kırmızı” projesi ile aday oldukları “Sağlıkta Sponsorluk İletişimi” kategorisinde bu yıl da ALTIN PUSULA ile ödüllendirildi.

Türk Pediatrik Hematoloji Derneği önderliğinde, Talasemi ve Orak Hücreli Anemi hastaları tarafından oluşturulan tiyatro grubu “Mayıs Çiçekleri”, “Umudun Rengi Kan Kırmızı” oyunu ile talasemi hastalığını tanıtmanın yanı sıra, hastalıklarıyla mücadeleleri ve yaşamlarından kesitleri oyunda sergilediler.

Oyunu, tiyatro oyuncusu ve Yönetmen Can Doğan yazdı ve yönetti. Üç ilden toplam otuzüç hastanın rol aldığı oyun, talasemi ile yaşamı anlatan, kısa ve düşündürücü altı bölümden oluşuyor.

İzmir, Antalya ve Adana illerinden oyuncuların farklı temalardaki bölümlerde performans sergiledikleri oyun ilk olarak, 9 Mayıs 2011 Pazartesi günü Dünya Talasemi Günü aktiviteleri çerçevesinde İstanbul Kenter Tiyatrosu’nda, ikinci olarak Antalya’da, ardından da Adana’da sahne aldı.

Türk Pediatrik Hematoloji Derneği öncülüğünde, Novartis Onkoloji’nin katkılarıyla gerçekleştirilen, talasemi hastalığı ve talasemi hastalarının sosyal hayatta yaşadığı sıkıntıların perdeye taşındığı, hastalık konusunda toplumu bilgilendirmeyi, farkındalığı artırmayı amaçlayan “Umudun Rengi Kan Kırmızı” performansı, talasemi hastası gençlerin yanı sıra ailelerinin de bu süreçten mutluluk ve gurur duymalarını sağlayan örnek bir proje oldu.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.