150 Yıllık Şarap Mahzeni Tiyatro Salonu Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Ece Saruhan’ın 23 Ağustos tarihinde Habertürk’te yayınlanan, ‘The Club Mahzen’ isimli mekanı ve yeni sezon oyunlarından bazılarını tanıttığı yazısını okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

Ne mutlu ki tiyatro sezonunun açılmasına çok az zaman kaldı. Haliyle yeni oyun seçimleri hatta provaları da başladı. Hemen belirteyim tadı damağınızda kalacak bir sezon sizleri bekliyor. Sezonun en önemli müjdelerinden biri geçtiğimiz günlerde The Club’ın Genel Sanat Yönetmeni Cihan Sağlam’dan geldi. Aylar önce konuştuğumuzda, gözlerinden taşan bir heyecanla, “Bir şarap mahzenini tiyatroya dönüştürmek istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Dua et de olsun” demişti bana. Bir ağızdan ettiğimiz dualar yerini bulmuş, Adahan Otel’in 150 yıllık şarap mahzeni tiyatro olmuş. Mekân, The Club Mahzen adıyla ekim ayında kapılarını açacak. Tabii bendeniz o zamana kadar bekleyemeyeceğim ve ilk fırsatta gidip The Club Mahzen’i köşe bucak gezeceğim. Cihan ve ekip arkadaşları, geçtiğimiz sezon Asmalımescit’teki küçücük bir odada The Club’ı kurmuş ve sahneledikleri çarpıcı oyunlarla o küçücük odayı kocaman bir dünyaya çevirmişlerdi. Eminim bu kez de aynı şey olacak; The Club Mahzen, şarap gibi yıllandıkça değeri ve önemi artan bir mekân haline gelecek.

4 Yeni Oyun Sahneleyecekler

Bu sezon The Club tarafından sahnelenecek oyunlara gelince; tiyatromuzun Cihan Sağlam gibi pırıl pırıl genç yeteneklerinden Pınar Göktaş’ın yazıp yönettiği, prömiyeri geçtiğimiz sezon yapılan ‘Ofis’ adlı oyun bu sezon da seyirciyle buluşmayı sürdürecek. Pınar’a söz verdiğim halde, o dönemdeki aşırı yoğunluğum nedeniyle gidememiştim hafta sonunu iple çeken tüm ofis çalışanlarına ithaf ettiği bu oyuna. Hemeny azdım izlenecek oyunlar listemin başınaş Ayrıca Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği ‘Uzun Zaman Önce’, ‘Turist’, ‘Domino’ ve ‘Annemi Parçalamak İstiyorum’ adlı oyunlar da seyirciyle buluşacak. Tamamı İstanbul’u konu alan bu oyunların bazı bölümleri film olarak seyirciye sunulacak. Sabırsızlıkla bekliyorum geçtiğimiz sezon ‘Aşk şarkısı’yla beni hüngür hüngür ağlatan bu genç ekibin bu sezon sergileyecekleri performansları. Yazıyorlar, yönetiyorlar, oynuyorlar, iyi ki varlarş Yeni mekânları hayırlı uğurlu, tüm oyunları bol seyircili ve alkışlı olsun!

Hazır alternatif ekiplerden söz açılmışken; tiyatromuzun son 5 yılına damgasını vuran Sıfırnoktaiki’yle devam edeyim. Sıfırnoktaiki bu sezon yola İkincikat adıyla devam ediyor ve eylül ayında ‘Perde’ diyor. Ekibin geçtiğimiz sezon sahneye koyduğu ‘Disosya Harikalar Dünyası’ bu sezon da seyirciyle buluşacak. Yine eski oyunlardan Sami Berat Marçalı’nın yazdığı ‘Limonata’ ile Alper Kul ve Özgür Özgülgün’ün yazdıkları ‘Aut’ bu sezon son gösterimlerini yapacak. Bu oyunların tamamını izlemiş biri olarak, hepsi için yerinizi ayırtmanızı tavsiye ederim. Ekip, geçtiğimiz sezon kapanırken, eski oyunlarından birini yeniden sahneye koymak için bir anket düzenlenmişti. O anketin galibi ‘Korku Tüneli’ de bu sezon seyirci karşısında olacak. İlk oyun 4 Eylül’de! Zamanında izleyememiştim, içime oturmuştu. 4 Eylül’de İkincikat’ta olacağım hem çok merak ettiğim bir oyun izlemenin hem de sahnede görmeye doyamadığım Ushan Çakır ile Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun performanslarına tanık olmanın tadını çıkaracağım. Tiyatromuzun en önemli genç yeteneklerinden Sami Berat Marçalı’nın kaleme aldığı ‘Yalnızlar Kulübü’ de bu sezon İkincikat’ta sahnelenecek oyunlardan. Anlayacağınız İkincikat bu sezon da tiyatronun kalbinin attığı başlıca mekânlardan biri olacak. Bu ekibe çok dikkat edin; günün ve geleceğin gerçek starları aralarından çıkacak!

Haber Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.