Akademik Bale Tiyatrosu Oyun Antolojisi Yayınlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Rusya Halk Sanatçısı ve Akademik Bale Tiyatrosu yöneticisi Boris Eyfman, izleyiciler tarafından en çok ilgi gören oyunların yer alacağı bir antoloji yayınlamaya karar verdi. Eyfman, CD kaydı olarak sunulacak oyunların, daha geniş seyirci kitlelerine oyunları izleme fırsatı vereceği görüşünde.
Oyunlardan biri olan Roden’in video çekimleri, Tiyatro’nun 35. yılı kutlamalarına hazırlık çerçevesinde gerçekleştirildi.
Tiyatro’nun 35. yılı kutlamaları öncesinde bugün Rusya’nın Kuzey Başkenti Peterburg’da Tiyatro’nun en önemli çalışmalarının gösterimi başladı. Lensovyet Kültür Sarayı sahnesinde dünyaca ünlü Ben Don Kişot ve Kızıl Giselle oyunları sahnelenecek.
Eyfman yaptığı açıklamada “Amacımız yalnızca ülkemizin ve dünyanın uzak yerlerindeki izleyicilerimizi sanatımızla tanıştırmak değil; aynı zamanda bu oyunları gelecek nesiller için korumaktır” dedi.
Dünyaca ünlü koreograf ve bale ustası Boris Eyfman’ın kurduğu ve halen yönettiği Boris Eyfman Sankt Peterburg Akademik Bale Tiyatrosu, Rusya ve dünyanın önemli Bale toplulukları arasında sayılıyor. Tiyatro’nun repertuarında Don Kişot, Fındıkkıran, Anna Karenina, Onegin, Pinokyo, Rodin, Requiem gibi klasik eserler bulunuyor.
Rusya’nın Sesi
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.