Altındağ'a Dev Kültür Merkezi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Çeşitli kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra her yıl üç yeni oyunla seyirci karşısına çıkan  Bornova Belediyesi, Altındağ’da iki kapalı salon bir de amfitiyatrodan oluşan dev bir kültür merkezi kompleksi yapacak. Koşukavak Mahallesi’nde 232 kişilik ve 168 kişilik iki ayrı kongre ve tiyatro salonu ile 414 kişilik açık hava tiyatrosuna sahip olacak Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin projesi tamamlandı, temeli önümüzdeki haftalarda atılacak
Bornova Belediyesi, Naldöken Kültür Merkezi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nden sonra Altındağ’da da çok yönlü bir kültür ve kongre merkezi projesine başlıyor. “Merkezde ne varsa çevre mahallelerde de aynısı olacak, hizmet tüm bölgelere eşit dağılacak” sözüyle hareket eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Altındağ Koşukavak Mahallesi’ne yapılacak Atatürk Kültür Merkezi ile binlerce yurttaşın kültür sanat faaliyetlerine daha yakın olmasını sağlayacaklarını söyledi.
Abdi İpekçi Caddesi ile Kamil Tunca Bulvarı’nın kesişimindeki alana yapılacak Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin proje çalışmaları bitti. İnşaatına kısa süre içinde başlanacak merkezin yapımı 2013 yılı içinde tamamlanacak. Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin yapımı tamamlandığında bölge halkı merkezin içinde yer alacak Bornova Belediyesi hobi ve meslek edindirme kursları, tiyatro oyunları, seminerler ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulacak. Kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşın ayağına götüren ve her bir yurttaşın sosyal faaliyetlere katılması için imkanlar sağlayan Bornova Belediyesi bu merkezde de vatandaşlara bu anlayışla hizmet verecek.
Özgün bir mimari projeye sahip olan Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde ikisi kapalı biri açık olmak üzere üç büyük çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu olacak. Zemin katta 60 kişilik çok amaçlı salon, 30 kişilik seminer odası, 12’şer kişilik de iki adet toplantı odası bulunacak. Birinci katta 232 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet 20’şer kişilik kurs odası, 40 kişilik dil kursu salonu bulunacak. İkinci katta ise 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet yemek kültürleri odası bulunacak. Teras katında 345 metrekarelik fuaye alanı bulunacak. Binanın en üst katında ise 414 kişilik açık hava tiyatrosu bulunacak.
Kültür sanat faaliyetlerini ilçede yaşayan herkesin kolayca ve kısa sürede ulaşabileceği kadar yakın noktalara götürmek için büyük bir gayret içinde olduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bornovamızda yaşayan yurttaşlarımız kültür ve sanat faaliyetleriyle yakından ilgileniyor. Yaptığımız etkinliklere yoğun ilgi gösteren yurttaşlarımızın bu ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizin merkezinde var olan imkanları çevre mahallelere de yayarak daha çok vatandaşımızın daha kolay şekilde bu aktivitelere katılmasını sağlıyoruz. Bunun için yatırımlar yapıyoruz. Altındağ’da yapacağımız Atatürk Kültür Merkezi sayesinde bu bölgede yaşayan yurttaşlarımız kültür sanat aktivitelerinden ve kurslardan daha kolay yararlanabilecek” diye konuştu.
Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nin özellikleri:2. BODRUM KAT:  892,88 metrekare olacak bodrum katta hidrafor – enerji Odası,  su deposu, jeneratör,  depo, sığınak+wc olacak.  1.BODRUM KAT: 892,88 metrekare olacak katta  30 araçlık otopark bulunacak.ZEMİN KAT+ASMA KATI: 850,82 metrekare olacak bu katta 182 metrekarelik 60 oturma kapasiteli çok amaçlı salon+ asma katı,  sporcu soyunma odaları+by-byn-engelli wc, 2 adet 30’ar kişilik seminer odası, 2 adet 12’şer kişilik toplantı odası, güvenlik odası, ofis ve bay bayan engelli wc olacak.  BİRİNCİ KAT: 867,79 metrekare olacak birinci katta 430 metrekarelik 232 oturma kapasiteli çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 250 metrekarelik kokteyl ve sergi salonu, 2 adet 20’şer kişilik kurs odası, 40 kişilik dil kursu salonu, bay-bayan engelli wc bulunacak.  İKİNCİ  KAT:638,57 metrekare olacak ikinci katta 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet yemek kültürleri odası bay-bayan ve engelli wc bulunuyor. TERAS FUAYE KATI: 345 metrekarelik açık hava fuayesi, 130 metrekarelik sanatçı bekleme ve dinlenme salonu, 2 adet teknik depo yer alacak.  AÇIK TİYATRO KATI: Bu katta ise 414 kişilik açık hava tiyatrosu bulunacak.
Star
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.