Antigone Efes Antik Tiyatro'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sophokles’in 2 bin 500 yıl önce yazdığı Antigone adlı oyun Efes Antik Tiyatro’da yeniden hayat buldu. Yönetmenliğini Kenan Işık’ın üstlendiği oyunda Atilla Olgaç, Suna Selen ve Ali Sürmeli gibi ünlü oyuncular rol aldı.

Bir kralın hırs ve kibiri yüzünden tüm halkının ve ailesinin düştüğü acı tabloyu anlatan oyunda kral rolünü üstlenen Atilla Olgaç, “Düşünsenize bu oyun bu tiyatro inşa edildikten 300 yıl sonra yazılmış ve biz 2 bin 500 yıl sonra burada bu oyunu sergiliyor, izleyici ile paylaşıyoruz. Bu duygu anlatılamaz. Sanatın evrenselliği, gücü. Bu oyunu burada sergilemekten dolayı çok mutlu olduk, duygulandık. Seyirciden aldığımız beğeni de bizi memnun etti” dedi. Ünlü oyuncu Ali Sürmeli de, “Bu oyun 2 bin 500 yıl önce yazıldığına göre, mutlaka bu tiyatroda bu oyunu birileri bizden önce de sergilemiş olmalı” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Efes Antik Tiyatro’da ücretsiz sahnelenen oyunu yaklaşık bin kişi izledi. Oyun, geçtiğimiz haftalarda Makedonya’nın Veles şehrinde düzenlenen ’11. STOBI Antik Drama Festivali’ ile Ohrid’de düzenlenen ‘Ohrid Yaz Festivali’nde; en iyi performans ödülünü kazanırken, oyunu sahneye koyan Kenan Işık da ‘En İyi Yönetmen’ ödülüne layık bulundu.

Haber Yurdum

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.