"Bağımsız Bir Kıbrıs İçin 14 Ağustos'da Sen de Sokakta Ol"

Pinterest LinkedIn Tumblr +
[Aşağıdaki haberi Kıbrıs Postası haber portalinden aktarıyoruz.] Baraka Kültür Merkezi, 14 Ağustos’ta, Çağlayan Parkı’nda; halkımızın bağımsızlık özlemini yine halkımızın sanatçıları ve aydınları ile birlikte seslendireceklerini açıkladı. Açıklama şöyle:

14 Ağustos’ta, Çağlayan Parkı’nda; halkımızın bağımsızlık özlemini yine halkımızın sanatçıları ve aydınları ile birlikte seslendireceğiz. Aynı gün, “Kıbrıslı-Türkiyeli Kardeş, Ankara Galleş” demek, halkların kardeşliğini bizlerle birlikte haykırmak için; Türkiye’den dostlarımız, dayanışmalarını alıp yanımıza gelecekler. Sunuşunu Cengiz Bozkurt ve Serkan Soyalan’ın yapacağı eyleme Faize Özdemiricler, Gürgenç Korkmazel ve  “akıntıya yürek çeken” şair Sezai Sarıoğlu şiirleri ile coşku katacaklar. Usta sanatçımız Yaşar Ersoy’un da aramızda olacağı etkinlikte; Arda Gündüz, Mustafa Alkapon, Özkan Yıkıcı, Sıkıfıkı, Sol Anahtarı ve Yıltan Taşçı/Adamos Katsantonis ikilisi notalarını serbest bırakacaklar gökyüzüne bağımsız bir Kıbrıs istenciyle… “Tiyatro Devrim Provasıdır” diyerek yola çıkan Baraka Tiyatro Ekibi ise sürprizleriyle eylemi renklendirmeye şimdiden hazır!

Düşlediğimiz Kıbrıs’ı, bağımsız bir Kıbrıs’ı gelin hepbirlikte, başkasına değil kendimize ve birbirimize güvenerek, el ele vererek, omuz omuza yürüyerek kuralım!

Bizim olanı, üzerinde bir ömür verdiğimizi, emek harcadığımızı, yani Kıbrıs’ı yeniden kuralım!

Bizler; kendi tek ve hür ağacımızın köklerine sarılıp, kendi çiçeklerimizi kendi ağacımızdan toplamak istiyoruz. Hür ağaçlardan oluşan bir ormanda kardeşçe yaşamak istiyoruz!

Bu çağrı Kıbrıslı halklara, bu toprakları yurt bilenlere, Kıbrıs’ın bağımsızlığı icin mücadele edenlere, dünyanın bütün coğrafyalarında bağımsızlığı yüreğinde hissedenleredir…

BU ÇAĞRI BAĞIMSIZLIK ÇAĞRISI, BU ÇAĞRI BAĞIMSIZ KIBRIS ÇAĞRISIDIR !

Baraka Kültür Merkezi

Kıbrıs Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.