Bakan Günay'ın Başsağlığı Mesajı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

“Tiyatromuzun usta ismi Müşfik Kenter in vefatını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Yaşamını tiyatroya, Türk tiyatrosuna adayan, yıllar yılı sürdürdüğü başarılı çalışmalarıyla halkımızın gönlünde taht kuran Kenter, uzun soluklu sanat yaşamı boyunca oynadığı ve de sahnelediği birbirinden başarılı oyunları ve yetiştirdiği oyuncularla tiyatromuza imzasını atmış eşsiz sanatçılarımızdandı.

Sevgili Müşfik Kenter önce ulusala sonra da evrensel ortama taşıdığı Türk tiyatrosuna o engin bilgisi ve sanatıyla büyük katkılarda bulunmuştur. Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü ne layık görülen usta esasen Türk milletinin gönlünde yaşam boyu onur ve sevgi ödülü sahibidir.

Sadece sanatıyla değil beyefendiliğiyle ve her zamanki zarafetiyle Türk halkının belleğinde ve de gönlünde edindiği o müstesna yer hiçbir zaman doldurulamayacak olan Müşfik Kenter e Allah tan rahmet, başta eşi Kadriye Kenter ve kardeşi Yıldız Kenter hanımefendiler olmak üzere, tüm ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Türk tiyatrosunun başı sağolsun.”

Turizm Haberleri

Paylaş.

Yanıtla