Bodrum’da ‘Kanlı Düğün’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Efsane Flamenko Dansçısı Antonıo Gades’in adını yaşatan ve unutulmaz başyapıtlara imza atan Antonıo Gades Topluluğu ‘Kanlı Düğün’ ve ‘Suıte Flamenca’ gösterileri ile 21 Ağustos’ta 10. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde sahne alıyor. “Federico Garcia Lorca’nın Kanlı Düğün’e yaptığı dans uyarlamasından Suite Flamenca’ya dans dünyasına birçok başyapıtlar kazandıran dünyanın en ünlü Flamenko dansçılarından ve koreograflarından olan Gades, tüm enerjisini ve ruhunu kendi topluluğu ve dansçılarıyla yaşatmaya devam ediyor.

Prosper Merimee’nin Carmen eserinin dans uyarlamasından, Federico Garcia Lorca’nın meşhur ‘Kanlı Düğün’ eserine kadar çalışmalarıyla tüm dünyada efsane haline gelmiş olan Antonio Gades, 2004 yılında aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kurduğu Vakıf ile mirasını bugünlere ulaştırıyor. Yıllarca Gades ile dans etmiş Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor.

Topluluk ‘Kanlı Düğün’ ve ‘Suite Flamenca’ ile iki büyük başyapıtı 21 Ağustos gecesi Bodrum’a taşıyor. 1928 yılında Federico Garcia Lorca tarafından yazılmış “Kanlı Düğün” oyunu Antonio Gades tarafından 1974’te bale olarak uyarlanmış ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş İspanyol dramatik dans alanındaki en önemli eserlerden biri. 8 bölümlük geleneksel Flamenko dans performansı olan Suite Flamenca ise Flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek öncü bir eser olarak tanımlanıyor.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.