Dünyanın En İyi Dansçıları Kremlin Balesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kremlyevskiy Balet (Kremlin Balesi) Tiyatrosu’nun oyunlarına dünyanın en iyi dans sanatçıları katılacak. İTAR-TASS haber ajansında bugün düzenlenen basın toplantısında ünlü tiyatro topluluğunun sanat yöneticisi ve Rusya Federasyonu Halk Sanatçısı devlet unvanı sahibi Andrey Petrov, bu konuda açıklama yaptı. İTAR-TASS haber ajansı, uluslararası projenin bilgi sponsorluğunu yapıyor.

Kültür etkinliği 28 Ağustos Salı günü Devlet Kremlin Sarayı’nda açılacak. Baş rollerde İngiliz Milli Balesi’nin solistlerinin yer aldığı efsanevi Kuğu Gölü balesi, “Kremlyevskiy Balet tiyatrosunun dünya yıldızları” serisinin ilk oyunu olacak.

30 Ağustos’ta yönetmen Yuriy Grigoroviç’in sahneleyeceği Romeo ve Juliet balesinde, Londra Royal Ballet Covent Garden prima bale sanatçısı İtalyan Federico Bonelli, baş erkek rolü için davet edildi.

Kitri rolünde Yana Salenko (Staatsballett, Berlin) ve Basil rolünde Mihail Martınyuk (Kremlyovskiy Balet tiyatrosu) oynanacağı Don Kişot’un 6 Eylül’de sahneleniyor.

12 Eylül’de Devlet Kremlin Sarayı sahnesinde Uyuyan Güzel oynanacak. Bu temsilde başrolleri, Royal Ballet Covert Garden’ın yıldızları olan dünyaca ünlü Alina Cojocaru ve Johan Kobborg oynayacak.

Rusya’nın Sesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.