Ezber Bozan Cevaplar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Vehbi Dinçcan’ın 30 Ağustos tarihinde Güneş Gazetesi’nde yayınlanan ve tiyatro sanatçısı Metin Akpınar’ın katıldığı televizyon programında açıkladığı görüşleri ele alan yazısını okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

CNN Türk ekranlarında Enver Aysever’in yaptığı sohbet programında aykırı sorulara cevap veriyor konuklar. Netekim bir gece önce Metin Akpınar aykırı sorulara resmen ezber bozan cevaplar verdi. Önemli tiyatro sanatçılığının yanı sıra siyasi görüşleri ile de önde duran Akpınar öyle konuştu ki…Siyasetin içinden komediye kadar uzandı. Zeki ile ayrıldılar haberini kınayarak yalanladı. Ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun tekrar kurulamama gerçeğini de anlattı. Eski hareketliklerinin kalmaması ve kabarenin hızlı oyun olduğunu, kıyafet bile değiştirmede zorlanacaklarını anlatan Metin Akpınar; ‘Atatürkçüyüm ama Kemalist değilim. Bağnaz komünistliğe de karşıyım diyerek yeni CHP ile ilgili de enteresan açıklamalarda bulundu. ‘CHP’nin Atatürk’ün partisi olup olmadığı konusunda endişelerim var. Bu kargaşayı bir an önce bitirmeleri gerekir. Ve Deniz Baykal, bu benim partim dediği gün bu düşüncelere  kapıldım’ dedi. Türk ve Kürt sorununa da değinilen konuşmada… ‘Türk kimliği içinde çözülmez’ diyerek ‘Yeni Anayasa’da Türkiye Türklerden ve Kürtlerden müteşekkildir, Türkiye’nin dili Türkçe ve Kürtçedir mi demeli yoksa daha yuvarlak bir ifade ile allayıp pullayıp halledilmeli mi?

Şimdi ben diktatör Mustafa Kemal ile bir İslam cumhuriyeti kurmak ve belki de halife olmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan arasında gidip-gelecek miyim canım’ dedi ve ‘Bunun ortasında bir yol var. Onu da Turgut Özal yapacaktı. Türk-i devletler ve 1 milyar 250 milyon Müslüman’ın halifesi olacaktı ama olamadı. Çünkü onu vermezler adama. Keşke müminler bir araya gelseler gerçek Kuran uygulaması yapılsa’ Resmen ezber bozdu Metin Akpınar.

Elbet daha önce siyasileri ‘ti’ ye alan benzetmelerin bu gün yapılıp yapılamayacağını da bir güzel cevapladı. ‘Aman efendim olmaz mı? Çok güzel olur. Mesela Recep Bey’le, Kemal beyin mektuplaşması, birbirlerine mani yazar gibi. Ne güzel değil mi?’

Metin Akpınar açıklamaları ile gündemi bir hayli sarsacağa benziyor. Bakalım özellikle siyasi kanatlardan ne gibi tepkiler gelecek.

Güneş

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.