Kardeş Türküler'e Ödül

Pinterest LinkedIn Tumblr +

49. Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, ”Kardeş Türküler” grubuna verilecek.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 9-13 Ağustos’ta yapılacak festivalin bu yılki sloganının yine ”Barış Kültürümüz Olsun” olduğunu, bu yıl ilaveten ”Tek Dünya Tek Kaz Dağları Tek Şans” sloganıyla Kaz Dağları’na da vurgu yaptıklarını söyledi.

Böylelikle Kaz Dağları’nda gerçekleşmesi muhtemel çevre felaketine karşı duruşlarını sergilediklerini dile getiren Gökhan, ”Her vesileyle Kaz Dağları’na vurgu yapıyoruz. Festivaller de bu vesilelerden biri. Panellerle, amblemlerimizdeki birtakım görsellerle bunu göstermeye çalışıyoruz. Kaz Dağları çok önemli. Bu nedenle festival boyunca iki panelimiz var. Kamuoyu oluştururken tek başınıza mücadele yetmez. Buna tüm duyarlı kesimlerin katkı vermesi lazım. Biz de belediye olarak bu konuda ciddi tavır koyuyoruz” dedi.

Gökhan, festival kapsamında sergi açılışları yapılacağını, konserler, paneller, gösteriler sunulacağını belirterek, Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü’nün ”Kardeş Türküler” grubuna verileceğini bildirdi.

Belediye Başkanı Gökhan, gruba ödülü verilmesinin gerekçesini değerlendirirken, şöyle konuştu: ”Bu grup, Anadolu’daki çeşitli medeniyetlerin, halkların kendi dilleriyle, o yörelerin müzikleriyle ön planda olan bir topluluk. Genelde hep barış üzerine vurgu yapan bir grup. Troia’daki savaşlarda, Anadolu medeniyetlerinden insanlar buraya gelip, Troia’nın savunmasında yer almıştır. Barışa da bu bağlamda vurgu yapmamız gerektiğini düşündüğümüzde, ‘Kardeş Türküler’ müzikleriyle bunu başarmaya çalışan insanlar. Barışa yaptıkları çağrı ve anlayış nedeniyle ödülün bu yıl onlara verilmesini uygun bulduk.”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.