Kırca 'Azınlık' ile Silivri'ye Destek Verdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatçısı Levent Kırca, Aydınlık gazetesindeki yazılarından derleyerek sahneye koyduğu “Azınlık” adlı oyununu önceki gün Silivri’de tutuklu bulunan aydın, gazeteci, askerler ile onların yakınları için oynadı. Kırca, siyasi iktidarın kendisini televizyon ekranlarından uzaklaştırmasına karşı oyununu her alanda oynamaya devam ettiğini söyledi.

Levent Kırca’nın “Azınlık” isimli oyunu için dün Silivri sahilindeki bir araziye tiyatro çadırı kuruldu.

Çok sayıda yurttaşın katıldığı ve bazı izleyicilerin ayakta izlediği oyun öncesi konuşan Levent Kırca, Silivri Cezaevi’nde yatan yurtseverleri için bu oyunu sergilediğini ve onlar için burada bulunduğunu söyledi. Olacak O Kadar adlı televizyon programındaki bölümlerin de yer aldığı oyunda Kırca, sanatçı Sezen Aksu’nun fotoğrafının arkasında bulunan projeksiyonda gösterilmesi üzerine, “O bizim davamıza ihanet etmedi mi? Yanımızda olanla, olmayanı ayıracağız” dedi. Fox Tv’de yayınlanan Olacak O Kadar adlı televizon programındaki taklitlerinden dolayı siyasi iktidar tarafından programın yasaklandığını belirten Kırca, “Onlar beni Fox’da yasakladı. Ama ben burada söylemeye devam ediyorum. Aslında bunların Atatürk’e tahammülü yok” diye konuştu.

Bunun üzerine oyunu izleyene yurttaşlar Kırca’yı dakikalarca alkışladı. Konuşması sırasında gazeteci Nedim Şener’in bir televizyon kanalında ağladığı görüntüleri izleten Kırca, bunun sebebinin Nedim Şener’in kızının cezaevi ziyareti sırasında yaşadığı olayları anlatması üzerine yaşandığını söyledi. Nedim Şener’in kızının eteğinde bulunan düğmenin ötmesi üzerine eteğinin çıkartıldığını ve babasının yanına iç çamaşırıyla gittiğini anımsatan Kırca, bu durumun Şener’i çok üzdüğünü, utanç verici bir durumun yaşandığını belirtti. Oyun esnasında Sivas’ta yakılarak katledilen 35 aydını da unutmayan Kırca, “Biz sanatçılar girişimi olarak Sivas’ta yakılan aydınları unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi. Oyun esnasında izleyicilerin anlatılan olaylara tepki göstermesine de değinen Kırca, “Siz susun alacaklarlarsa beni alsınlar. Zaten cezaevi yakın sizin yerinize ben yatarım” diye espiri yaptı.

Tiyatro sahnesinin kurulu olduğu alanda Balbay’a Özgürlük Girişimi üyeleri de kurdukları standta kitap ve çeşitli ürünlerin satışını yaptı. Satıştan elde edilen gelir ve bilet gelirleri Silivri Direniş Çadırı’na gönderildi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.