Tiyatrocular TBMM'de Kapı Kapı Dolaşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda geçtiğimiz sezon patlak veren yönetmelik krizine karşı oluşan tepkilerle biraraya gelen ve ‘Tiyatro Platformu’nu kuran sanatçılar Meclis’e gitmeye hazırlanıyor.

Yönetmeliğin değişmesi ve yönetimin sanatçılardan alınıp bürokratlara verilmesi kararına tepki gösteren 19 tiyatro, opera, bale ve sahne sanatları derneğinin oluşturduğu platform, Bursa’da 6-7 Eylül tarihlerinde  ‘Tiyatro Çalıştayı’ düzenleyecek. Sanatçılar buradan çıkacak  sonuçla birlikte Ankara’nın yolunu tutacak. Tiyatro Yasası’na müdahil olmak isteyen sanatçılar taleplerini kapılarını çalarak partilere tek tek iletecek. Platformun dönem sözcüsü, Orçun Masatçı, ‘Devlet Tiyatroları’nın yok edilmesine, Şehir Tiyatroları’nın özelleştirilmesine, tiyatrolara yapılan baskılara ve yasaklara karşı örgütlenilecek. Tiyatro Yasası’na müdahil olmak istiyoruz. AK Parti, CHP; MHP ve BDP’yi ziyaret edip söz almaya gayret edeceğiz’ diye konuştu.

Şehir Tiyatroları yönetmeni Ragıp Yavuz da ‘Tiyatro Platformu tiyatro ve diğer sahne sanatları üzerindeki baskı yaptırım ve yasaklamalara karşı ortak mücadele amacıyla kurulmuş bir yapılanma. Her kuruluş kendi özel- tüzel kişiliğini ve özerkliğini koruyacak’ dedi.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.