Türkiye'nin Tek 'Cüce Tiyatro Topluluğu' Destek Bekliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir’de, 35 yılı aşkın süredir Pamuk Prenses ve 7 cüceler masalını sahneye koyan Türkiye’nin ilk ve tek cüce tiyatro topluluğu destek bekliyor. ‘Yedi Cüceler Tiyatro Grubu’ adı altında 50’den fazla ilde sahneye çıkan grup, maddi imkansızlıklar nedeniyle zor günler yaşıyor. Farklı mesleklerde çalışan grup üyeleri, sahnede daha uzun yıllar yer alabilmek için devletten yardım bekliyor.

Yaklaşık 35 yıldır Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ masalını oynayan ‘Yedi Cüceler Tiyatro Grubu’ üyeleri, yaşadıkları maddi sıkıntıları aşmak için pazarcılık ve ayakkabı tamirciliği yapıyor. Grubun üyelerinden bazıları da kamu kurumlarında buldukları işlerde çalışıyor. Yaşadıkları zorluklara rağmen tiyatrodan vazgeçmeyen grubu bir araya getiren ortak nokta ise çocuklar…

Yedi Cüceler Tiyatro Grubu Başkanı Erdal Görgeç, bugüne kadar 50’den fazla vilayette gösteri yaptıklarını söyledi. Dünya klasiklerinden olan masalı gittikleri her ilde sevdirdiklerini anlatan Görgeç, çocukların büyüklerinden dinledikleri masal kahramanlarını karşılarında gördüklerinde büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Eskişehir’in lületaşından sonra ikinci simgesi olduklarını iddia eden Görgeç, “Bu grup, sonsuza kadar devam edecektir. 2013 Dünya Kültür Başkenti Eskişehir oluyor. Bizde, bu etkinlikte görev almak istiyoruz. Arkadaşlarımla birlikte Eskişehir’in adını duyurmak için gayret içindeyiz.” dedi.

Kendilerinin uzun yıllardır tiyatro sahnelerinde olduklarını hatırlatan Görgeç, devlet büyüklerinden kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle grubun zor bir araya geldiğini ifade eden Görgeç, kendilerine devlet sanatçısı unvanının verilmesini istedi. Görgeç şöyle dedi: ” Bizler 35 yıldır bu tiyatroyu yapıyoruz. Büyüklerimizden bizlere de devlet sanatçısı unvanı verilsin. Bizler unutulmak istemiyoruz.”

Grup üyeleri ayrıca, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Sazova Bilim Kültür Parkı’nda yaptırdığı ‘Masal Şatosu’nda da oyunlarını sahnelemek istediklerini kaydetti.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

Kötü kalpli ve kıskanç üvey annesinden daha güzel olduğu için onun tarafından öldürülmek istenen Pamuk Prenses, ormanda tanıştığı 7 cüce ile beraber yaşamaya başlar. Akıllı, Öfkeli, Meraklı, Unutkan, Uykucu, Korkak ve Neşeli’den oluşan 7 cüceler, her çocuğun büyüklerinden dinlediği masalların başında yer alıyor.

Time Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.