Yeni Sezon, Yeni Projeler: biriken…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Melis Tezkan ve Okan Uruntarafından kurulan ve 2006 yılından beri disiplinlerarası çalışmalar üreten biriken 2012-2013 sezonuna turneler veyeni bir prodüksiyonla giriyor.

 Re: Fwd: die in good company (Ynt: İlt:beraberce ölmek) 

Biriken iki yıl aradan sonra yeni bir prodüksiyonla geridönüyor. Prömiyerini 13-14 Ekim tarihlerindeiDANS festivali kapsamında Garajistanbul’da gerçekleştirecek oyun sezon boyuncada seyirciyle buluşacak. Yapımını Bimeras-iDANS’ın üstlendiği; yazımı, tasarımıve sahnelemesi biriken’e (Melis Tezkan, Okan Urun) ait olan projede GökçeYiğitel ve Okan Urun oynuyor. Oyunun konusu ise şöyle: Craigslist’e verilen birilan, cevap bekleyen iki karakter. Toplu intihar hayalleri, gitmeden önce kesinlikle yapılması gereken şeyler, bir amaç uğruna ölme düşüncesi… Gündelik ve olağanüstü durum arasına kıstırılmış biri, kendine ve yeryüzünde kapladığı alana son defa bakıyor. Yenecek çok yemek, okunacak çok kitap, izlenecek çok film, çıkılacak çok yol varken bir gün tamamen yok olana kadar kalabalıklaşmaya devam edecek bu dünyada yer açmak. Öylesine bir ölümün yarattığı tuhaf suçluluk duygusuyla, bir apartman dairesinde dışarının hızına karşı konuşmak. 

İki karakterin içinde bulundukları coğrafyada, esinlendikleri Japon toplumunun tersine ‘kişisel bir eylem olarak’ intihar bir lüks sayılabilir; ve yine aynı coğrafyada ölümler, cinayetler, intihar saldırıları neredeyse doğal karşılanabilir; bu çelişkiye, bazen de bu eylemle fark edilmeyi dilemenin saçmalığı eklenir.

“Re: Fwd: die in good company” siyasi kayıp hali, devrim umudu ve her şeyinsonuna varma düşüncesi etrafında şekilleniyor. biriken bu dördüncü sahneçalışmasında, daha önceki işlerinde de üzerinde düşündüğü kişi-mekân ilişkisive sanal benlik, popüler kültürün ve sıradanın içinde insanın kendisini tüketmesi gibi konulara eğiliyor.

Yala Ama Yutma!

Oyun Türkiye dışındaki yolculuğuna devam ediyor. Özen Yula’nın yazıp biriken’in sahneye koyduğu oyun, Ocak2012’de sahne aldığı New York’taki Under The Radar Festivali’nden sonraRotterdam’daki Rotterdamse Schouwburg’un gerçekleştirdiği De Internationale Keuze festivaline katılacak. biriken’in 24-25 Eylül’de iki temsille seyirci karşısına çıkacağı festivalde Meg Stuart, Arpad Schilling, Nature Theater of Oklahoma, Fabrice Murgia gibi dünyaca ünlü isimler de yer alıyor. Ayça Damgacı,Hakan Ummak, Koray Kadirağa ve Kerem Can Dum’un oynadığı oyun bir porno oyuncusunun dünyayı ve kendini kurtarma rüyasını anlatıyor.

iletişim:

www.biriken.com

birikenbiriken@gmail.com

 

Paylaş.

Yanıtla