Yeni Sezon, Yeni Projeler: Çıplak Ayaklar Kumpanyası…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Çıplak Ayaklar Kumpanyası (ÇAK) dans, hareket, video ve tiyatrodan beslenen bir kumpanya. “Mehmet Barış’ı Seviyor”, “Kontrol”, “Sen Balık Değilsin Ki” ve “Ters Okyanus” gibi gösterileriyle adından söz ettiren topluluk, 10 yılı aşkın süredir Türkiyeli dans seyircisini “yeni” gösteri sanatlarıyla tanıştırmayı sürdürüyor.

ÇAK, 23 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve toplam 34 saatlik bir programı kapsayan atölyelerinin ardından Eylül ve Ocak aylarında da çeşitli dersler ve atöyeler düzenlemeye devam edecek. Bu arada yeni oyunların provaları da başlıyor. Ocak ve Haziran arası ise ÇAK için gösteri zamanı demek!

Kumpanyada yer alan sanatçılardan Mihran Tomasyan “Yaz ayında mekanımızın da dinlenmeye hakkı olduğunu düşünüp kendisini yormadık, ama sezon için bir yeni oyun seçmedik, zaten bir yeni oyun seçmek gibi bir yolda iş üretmiyoruz. Süreçler ve insanlar hâlihazırdaki işlerimizin çıkış aşamaları gibi organik bir yolla yan yana gelip hayallerini birleştiriyorlar, bu sene de böyle olacağına eminim…” diyor.

Geçen yıl prömiyer yapan ve sezon boyunca sahnelenen Ters Okyanus’un bu sene devam etmesi muhtemel. Tomasyan, Ters Okyanus’un canlı müzikle yoluna devam etmesini istediklerini de belirtiyor.

ÇAK bu sonbahar çeşitli yurtdışı turneleri de gerçekleştirecek. Yakın zamanda görünen turneler arasında Almanya Dresden, Laipzig / Romanya ve Belçika var.

Son olarak Mihran Tomasyan ekliyor:

“Biz bir tiyatro mekanı değiliz, burda prova, ders, yaşam ve gösteri mekanı beraber işliyor ve bu sebeple bütün bir seneyi değil bir sonraki ayı kurgulayarak ilerliyoruz. Her sene bir önceki seneden daha renkli daha fazla insanın tanıştığı birlikte daha fazla ürettiği bir yapı oluştu, bu sene de öyle olacağını düşünüyorum.”

İlgililer kumpanya ile ilgili haber ve etkinlikleri http://www.ciplakayaklar.com/ adresinden takip edebilirler.

Ömer Ongun / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla