Yeni Sezon, Yeni Projeler: Didaskali Tiyatro…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Nadir Sönmez ve Çisil Oğuz tarafından kurulan Didaskali Tiyatro, ilk projesi Keşmekeş ile seyirci karşısına çıkıyor!

Projenin yaratıcıları Çisil Oğuz (22) ve Nadir Sönmez (23), oyunculuk ve yönetmenlik çalışmalarına Galatasaray Lisesi Tiyatro Topluluğu’nun iki ayrı grubunda başladılar. İlk kez 2007 yılında, Jean Genet’nin Hizmetçileri’ni sahnelemek için bir araya geldiler. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra Sorbonne Nouvelle Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldılar. Paris Şehir Konservatuvarı’nda oyunculuk çalışmalarına devam ettikleri sırada, Paris’te bulunan özel tiyatro okulu Studio Muller’in düzenlediği “Grand Concours de Duo d’Acteurs”e katılmak için, tekrar beraber çalışmaya başladılar. 2012 yılının Şubat ayında, Harold Pinter’ın “The Lover”ıyla ikincilik ödülünü aldılar. Sonrasında beraber proje üretmeye devam etmek isteyen Nadir Sönmez ve Çisil Oğuz, Fransız yazar Marie Nimier’nin “La Confusion” adlı oyununu Türkçeye çevirip İstanbul’da sahnelemek üzere Didaskali’yi kurdular.
Tamamen genç bir ekip olan Didaskali Tiyatro’da her türlü görev, gelecekte bu işi profesyonel olarak yapmayı düşünen arkadaşlar tarafından üstleniliyor. Didaskali’nin kurucuları Çisil Oğuz ve Nadir Sönmez ise, Keşmekeş’te hem oyuncu hem yönetmen olarak izleyici karşısına çıkıyor.
22 Temmuz’da provalara başlayan Didaskali Tiyatro, 6 Eylül Perşembe, 7 Eylül Cuma, 11 Eylül Salı, 13 Eylül Perşembe ve 14 Eylül Cuma tarihlerinde, Fransız yazar Marie Nimier’nin La Confusion adlı oyunun uyarlaması olan Keşmekeş ile Galata Perform’da izleyici karşısına çıkacak.
Keşmekeş aynı odada büyümüş iki insanın belirsiz aralıklarla gerçekleşen karşılaşmalarından birini konu ediniyor. Didaskali Tiyatro bu iki insanın sıradanlığının doğuracağı anlara bakmaya davet ediyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.didaskali.org

Paylaş.

Yanıtla