Yeni Sezon, Yeni Projeler: Ekip Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Ekip Tiyatrosu Parti ve  Largo Desolato adlı iki oyunla Eylül ayında SahneHâl’de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

EKİP, 2010 yılının Şubat ayında bir araya geldi.
2 Nisan 2010 akşamı, Nobel ödüllü yazar Samuel Beckett’in başyapıtı sayılan Oyun Sonu ile sahne hayatına başladı. Oyunun öncelikle amatör nitelikte başlayan sahneleme serüveni, 30 Aralık 2010 tarihinde, Kumbaracı50 sahnesindeki ilk ücretli gösterimin gerçekleşmesiyle profesyonel platforma taşındı.
İkinci oyun, ünlü Çek yazar ve siyasetçi Václav Havel’in Largo Desolato adlı eseri oldu. Prömiyer 14 Nisan 2011 akşamı, tıpkı Oyun Sonu’nda olduğu gibi, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde gerçekleşti. Oyunun profesyonel sahne serüveni ise 4 Ekim 2011 tarihinde, The Club’daki gösterimle başlamış oldu.
Üçüncü oyun ise bu kez tümüyle EKİP’in kendi potansiyelinden doğan Parti oldu. EKİP çalışmasından faydalanarak Cem Uslu’nun kaleme aldığı oyunun prömiyeri 26 Mayıs 2012 tarihinde, 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, SahneHâl’de gerçekleşti.

EKİP, prömiyeri 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde gerçekleşen Parti ve ödüllü oyun Largo Desolato ile Eylülden itibaren sahnede!

Parti Hakkında

“Metehan, Hakan, İsmail, Müge, Pınar ve Sezin, 15 seneye yakın dostlukları üniversite yıllarına dayanan 6 eski arkadaştır… Sıkı dostlukları mezuniyetlerinin ardından sekteye uğramış, sonraki yıllar içinde görüşememiş olan bu eski dostlar, Metehan’ın kısa süre sonra evleneceği nişanlısı Zeyno tarafından organize edilen sürpriz bir bekârlığa veda partisinde yıllar sonra ilk kez bir araya gelirler…”
Yazan* ve Yöneten: Cem Uslu
Dramaturg: Ayça Seymen Şimşek & Seda Güney
Reji Asistanı: Tuğba Balcı
Dekor, Işık, Kostüm: EKİP
Işık, Ses Kumanda: Engin Aydın
Afiş, Broşür: Duygu Yetiş
Stüdyo Fotoğrafları: Burak Bulut Yıldırım © Burak Bulut Fotoğraf Atölyesi
Sahne Fotoğrafları: Erdem Yetiş
Oynayanlar: Ertürk Erkek, Sercan Gülbahar, Elif Bilgiç, Ayşegül Uraz, Simel Aksünger, Cem Uslu, Duygu Yetiş, Tuğba Balcı.
* Oyunun yazımında EKİP çalışmasından faydalanılmıştır.


Largo Desolato Hakkında
“Leopold Kopriva, yazdığı bir yazıyla, faili meçhul olarak kalması istenen bir davayı aydınlatmıştır. Şimdi bu yüzden, kim ya da ne oldukları tam olarak anlaşılamayan ‘birileri’ tarafından, ne ya da nerede olduğu bilinmeyen ‘bir yer’e götürülmekle tehdit edilmektedir. Bunun gerçekleşmemesi için yapması istenense, söz konusu yazıyı yazanın kendisi olduğunu inkâr etmesidir. Böylelikle dava yeniden faili meçhul kalacaktır…”
Yazan: Václav Havel
Çeviren: Ülkü Akbaba & Kemal Boztepe
Yöneten: Cem Uslu
Dramaturg: Ayça Seymen Şimşek
Reji Asistanı: Ayşegül Uraz
Özgün Müzik: Necati Doğa Ebrişim
Makyaj Tasarım: Duygu Yetiş
Dekor, Işık ve Kostüm: EKİP
Işık Kumanda: Elif Bilgiç
Ses Kumanda: Ayça Seymen Şimşek
Afiş ve Broşür: Duygu Yetiş
Fotoğraf ve Video: Erdem Yetiş, Onat Esenman
Oynayanlar: Simel Aksünger, Erman Bağrı, Ertürk Erkek, Sercan Gülbahar, Ömer Fırat Köker, Ayşegül Uraz, Cem Uslu, Duygu Yetiş.

WEB: www.ekiptiyatrosu.com



Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.