Yeni Sezon, Yeni Projeler: GRİ Sahne…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / GRİ, Yeni Sezonda İki Oyunla Seyirci Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor

GRİ, Harold Pinter’ın Kutlama adlı oyunu ve Samuel Beckett’in kısa oyunlarından yola çıkılarak yorumlanan ikinci bir oyunla sezon açılışını yapacak.

GRİ Sahne, Mayıs 2012’de Ümit Doğan ve Seda Yüz Doğan tarafından kuruldu; 23 Haziran 2012’de yapılan açılış davetiyle kapılarını açtı. Yeni sezona iki oyunla hazırlanan GRİ, prova çalışmalarına Haziran ayı sonu itibariyle başladı… Düzenlenen ücretsiz oyunculuk atölyeleri sonucunda ilk iki oyunda oynayacak oyuncu kadrosu belirlendi ve prova sürecine geçildi. Bundan sonraki oyuncu seçmelerinin de ücretsiz atölyeler sonucunda, tüm atölye sürecinin değerlendirilerek yapılacağını dile getiren Ümit Doğan; özgür bir yaratım süreci için, her şeyden önce tiyatronun kendi iç yapılanmasını statülerin ötesinde, kolektif bir üretime imkan verecek şekilde oluşturmaya çalıştığını söylüyor.

Tiyatro alanında farklı oyunculuk ve sahneleme biçimlerini kullanarak başka anlatım biçimlerini araştırmayı ve denemeyi amaçlayan GRİ, çıkış noktası olarak varoluşçu, absürd ve modernist çizgiyi takip edecek. GRİ, Harold Pinter’ın “Kutlama” oyunu ve Samuel Beckett’in kısa oyunlarından oluşan ikinci bir oyunla sezon açılışını yapacak.

50 kişilik ana sahne ile prova ve atölye amaçlı kullanılan ikinci bir çalışma alanından oluşan GRİ Sahne, kendi tiyatro topluluğu GRİ’nin yanında, başka tiyatro topluluklarının prova ve gösterilerine de ev sahipliği yapmayı amaçlıyor. Aynı zamanda GRİ Sahne’de, konusunda yetkin sanatçıların bilgilerini sanatçı ve sanatçı adaylarıyla paylaştığı periyodik oyunculuk atölyeleri düzenleniyor. Aylık atölye programı sahnenin internet sitesinden indirilebilir; http://www.grisahne.com

GRİ Sahne’nin önünde bir de küçük kafe var. Tiyatroya destek amacıyla faaliyet gösteren GRİ Kafe, aynı zamanda fuaye görevi görüyor.

www.grisahne.com

http://www.facebook.com/pages/GR%C4%B0-Sahne/457673680928915

Prof. N. Mazhar Öktel Sok. No:19/A Şişli İstanbul

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.