Yeni Sezon Yeni Projeler: Mekan Artı…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Harbiye’de Haziran 2010’da çağdaş gösteri sanatları mekanı olarak kapılarını açan Mekan Artı bu sezon da özgün etkinliklerle sanat severlerin karşısında…Yeni sezonun ilk yarısında beş farklı oyunla seyirciyle buluşacak olan Mekan Artı geçen sezon sahnelenen oyunlara da ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Mekan Artı yeni sezona tümüyle bir yenilenme sürecinden geçerek giriyor. Mekanın iç tasarımından logosuna kadar değişikliklere giden Mekan Artı, en önemli adım olaraksa Ocak sonuna kadar olan etkinlik programını ilan ediyor.

Sezon, Sofokles’in “Kral Oidipus” metninden yola çıkarak, Brecht, Camus, Kundera gibi yazarların metinlerinden faydalanarak yeniden yazılan “Ödipus” oyunuyla açılıyor. Oyun, Mekan Artı’nın klasik metinlerle denemeler yapmak adına geliştirdiği projenin ilk ayağını oluşturuyor. Oyun sekiz kişilik kadrosuyla “Kral Oidipus” metnini yeniden yorumluyor.

Sezonun diğer oyunu ise “Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker”. Geçen sezon Şiddet Üçlemesi’nin ilki olan Ayna oyunuyla kadına yönelik şiddet üzerine bir oyun gerçekleştiren Tiyatro Artı, bu sezon çocuklara yönelik şiddeti konu alıyor. Yine farklı bir sahneleme ile sahnelenecek olan oyunun metni Didem Kaplan’a, yönetimi ise Ufuk Tan Altunkaya’ya ait.

Aralık ayında, İsviçreli yazar Lukas Bärfuss’un Avrupa’da çok ses getiren ve 2005 yılında yazılan “Anne ve Babalar için Cinsel Bozukluklar Rehberi”adlı oyunu sahneleniyor. Ergenliğe yeni adım atmış ve psikolojik problemleri de bulunan Dora’nın yıllar sonra cinsel kimliği ile tanışması üzerinden toplumsal ahlak ve cinsel tabular üzerinden ilerleyen oyunun çevirmenliğini ve yönetmenliğini Ufuk Tan Altunkaya üstleniyor.

Sezon boyunca ayrıca Aybike Esin Tumluer’in yeni projesi, geçen sezon Uluslar arası Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapan ve Cumartesi Anneleri’ni anlatan “Bize Yok”, Tiyatro Artı’nın tek seyircilik projesi “üçKİŞİ” sahnelenecek.

Ayrıca Mekan Artı ayda bir kez olmak üzere “Akşam Kahvesi” adı altında tiyatro dışı konularda söyleşilere de yer vermiş olacak. Ayda dört gün ise yine Mekan Artı’nın konuk oyunlarına ayrılıyor. Aralık ayının sonunda ise sürpriz bir etkinlik için çalışmalar sürüyor.

Nihal Albayrak / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.