Yeni Sezon, Yeni Projeler: Tiyatro Boğaziçi…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Tiyatro Boğaziçi, Karşılaşmalar’ın ardından yeni sezonda karşımıza yeni bir kolaj çalışması ile çıkıyor: Müsahipzade Celal, oyunları ve tiyatro anlayışı.

Oyun yazarın yaşam öyküsü ve döneminin tiyatro pratiği üzerinde yoğunlaşıyor. Musahipzade Celal’in hayatından bazı kesitlerin yanı sıra oyunları da konu ediliyor. Yazarın İstanbul Efendisi, Bir Kavuk Devrildi, Gül ve Gönül, Macun Hokkası, Kafes Arkasında ve Aynaroz Kadısı gibi ünlü oyunlarına kolajda yer veriliyor. Projenin amacı ise Türkiye’nin ilk hiciv / komedi yazarlarından biri olan Musahipzade Celal’i ve tiyatro anlayışını seyirciye tanıtmak, ortaoyunu, Osmanlı’da kültürel hayatı, İstanbul’da Batılı tiyatro faaliyetinin nasıl başladığını anlamak ve anlatmak. Tiyatro Boğaziçi Moliere ve Shakespeare projelerinde olduğu gibi bu projede de yetişkin seyircinin yanı sıra genç tiyatro severleri de unutmuyor ve geniş bir seyirci kitlesine hitap edecek bir üslup tercih etmeye devam ediyor.

18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında oynanan Karşılaşmalar oyunu, yaz döneminde çalışmalar yapılarak daha gelişkin bir hale getirildi. Oyun  Aralık ayından itibaren yeniden seyirci karşısında olacak. Karşılaşmalar, üç kardeşin hikayesini, son on yılda yaşayan toplumsal değişimin farklı kültür ve kesimdeki insanlar üzerindeki etkisine vurgu yaparak anlatıyor. Bu proje BGST’li müzisyenlerin, dansçı ve tiyatrocuların aynı projede bir arada olması açısından farklılık taşıyor. Oyun teatral öğelerin dans ve müzikle nasıl bir araya gelebileceğini gösteriyor.

Tiyatro Boğaziçi, Müsahipzade Celal ve Karşılaşmalar projeleri ile birlikte geçtiğimiz sezon takip edemeyenler için Eleni’den Mektuplar, Otobüs, Selam Sana Shakespeare, Moliere Efendi, Yeni Bir Hayat İçin gibi oyunlarla da yeni sezonda karşımızda olmaya devam edecek.

Şubat 2011’den beri Boğaziçi Gösteri Sanatları’nın (BGST) ev sahipliğini yaptığı Maya Sahnesi ise bu sezon yine birbirinden renkli oyunları izleyici ile buluşturacak. Maya Sahnesi BGST faaliyetlerinin yanı sıra farklı grupların seyirci ile buluşmasına da katkı sunacak.

Müge Uyar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.