Yeni Sezon, Yeni Projeler: Tiyatrotem…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Temmuz ayında “Böyle Devam Edemeyiz” isimli oyunlarıyla Makedonya Bitolino Çocuk Tiyatroları Festivali’nden “en iyi oyun” ödülüyle dönen tiyatrotem sezona “Acayipname” isimli yeni oyunlarını hazırlıyor. Oyunun metni, daha önce tiyatrotem için “Hakiki Gala” ve “Beraber ve Solo Şarkılar” oyunlarını da yazmış olan Ayşe Bayramoğlu tarafından yazılmış. Oyuncu kadrosu Ayşe Selen ve Şehsuvar Aktaş’tan oluşuyor. “Acayipname”, “şiddeti, şiddete ortak olmadan anlatmanın bir yolu var mı” sorusundan hareketle yola çıkan bir şiddet tartışması. Metin yazımı tamamlanan oyunun prova süreci devam ediyor; prömiyer Kasım ortasında yapılacak.

tiyatrotem bu sezonun ilk oyununu Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında oynayacak. 8-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivale grup kukla, ortaoyunu, gölge oyunu gibi geleneksel türlerden yola çıkarak oluşturulan “Lahana Sarma” ile katılacak. Kasım ayında ise Almanya’nın Hamm kenti ve çevresinde düzenlenen 5. Helios Genç Seyirciler İçin Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında “Nasıl Anlatsak Şunu”yu oynayacak. Oyun 7-11 Kasım tarihleri arasında 3 ayrı kentte 5 kez sahnelenecek.

Ayrıca yeni bir çocuk oyunu fikri üzerinde duran ekip bu projeyi “Acayipname”nin prömiyerinden sonra hayata geçirmeyi planlıyor.

Sezin Gündoğan / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla