Boğaçhan Brezilya'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk oyunu “Boğaç Han”, Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde, düzenlenecek olan 6. Uluslararası Paidéia Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde sahnelenecek.

Festival kapsamında, Sao Paulo şehrindeki Büyük Sahne’de 30 Eylül Pazar günü Saat: 11:00 ve 16:00’da 2 temsille seyircinin karşısına çıkacak olan “Boğaçhan” Hasan Erkek eseri. Rasim Aşın’ın yönettiği oyunun yönetmen yardımcısı Orkide Çivicioğlu. Dede Korkut Öykülerinden “Boğaç Han” dan yola çıkarak yazılan oyunun; dekor tasarımı Sinan Yardımedici, kostüm tasarımı Fatma Görgü, ışık tasarımı Mehmet Yaşayan tarafından hazırlandı. Orkide Çivicioğlu, Neriman Kılıç, Zafer Güllü, Ümit Hasret Aslan, Sencan Köymen, Acan Ağır Aksoy ve Osman Batur Keser’in rol aldığı oyunda, En büyük gücün akıl ve bilgi gücü olduğu tüm güçlüklerin bu iki güçle aşılabileceği ve iyiliğin kötülüğe galip gelebileceği konu ediliyor.

Boğaç Han’a misafir oyuncu olarak katılan ve çocuk ve gençlik oyunları üzerine uzman olan Brezilyalı Amorin “Seyircilerin, özellikle 7-12 yaş grubunun bilgi ve dikkat seviyesinin bu oyunu anlamaya ve kabul etmeye hazır olduklarını belirtti. Oyunda Türkiye’nin tarihinden bir kesitin günümüzle yoğrulmuş olmasından duyduğu sevinci de dile getirdi.”

Hurriyet

Paylaş.

Yanıtla