Altıdan Sonra Tiyatro ve Lokstoff! Sokakta!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Altıdan Sonra Tiyatro ve Lokstoff! ortak yapımı “Yokuş Aşağı Emanetler” 14 Eylül’de prömiyer yapıyor!

Altıdan Sonra Tiyatro’nun Alman tiyatro topluluğu Lokstoff! ile birlikte TANDEM kapsamında gerçekleştirdiği ortak yapımın İstanbul ayağı “Yokuş Aşağı Emanetler” gerçek bir yolculuk. Oyun; Kumbaracı Yokuşu’nda başlayıp, yokuş aşağı yol alıp Kumbaracı50 sahnesinde sona erecek. Projenin Almanya ayağı, Mayıs ayında Stuttgart metro istasyonunda, Altıdan Sonra Tiyatro’dan oyuncuların da katılımı ile seyirci ile buluşmuştu.

Kurulduğu günden bu yana oyunlarını ofis binaları, belediye otobüs garajı, tren garı benzeri kamusal alanlarda sergileyen Lokstoff’un Altıdan Sonra Tiyatro ile gerçekleştirdiği ortak yapımı Altıdan Sonra Tiyatro’dan Yaman Ömer Erzurumlu, Lokstoff’tan Wilhelm Schneck’le birlikte yönetiyor. Metnini oyuncuların oluşturduğu oyunda İsmail Sağır, Gülşah Fırıncıoğlu, Sinem Öcalır, Selen Şeşen, Kathrin Hildebrand ve Y. Ömer Erzurumlu rol alıyor.

Sadece 40 seyircinin kendilerine verilecek olan kulaklıklarla yokuş aşağı yol alarak takip edeceği oyun, 14 ve 15 Eylül’de saat 21:00’de başlayacak.

Kentsel dönüşüm kapsamında, yaşadıkları mekanların anahtarlarını teslim edip İstanbul’dan ayrılmak zorunda kalan seyirciler, yaşamlarına devam edecekleri yere nakledilmek üzere toplanırlar. Seyircilerin yolu; hatırlanmak için son akşamlarında hikayelerini emanet olarak geridekilere bırakıp, onlara katılan dört farklı karakterle kesişir. Katılanların hikayelerine tanık olarak hep birlikte Kumbaracı Yokuşu’ndan geçerler. Ancak herkesin anahtarını teslim edip ayrılmaya o kadar istekli olmadığı bu yolculuk, pek de planlandığı gibi gitmez.

Oyunla ve oynanışla ilgili gerekli ve detaylı bilgilere

kumbaracı50 ve altıdan sonra internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Biletler Biletix ve Kumbaracı50 gişesinde.

Bilet satış rezervasyon: (212) 243 50 51

Bilgi: (532) 255 5580

Ortak yapımı destekleyen kurumlar:

  • Stiftung Mercator
  • European Culture Foundation
  • MitOst
  • Anadolu Kültür
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi
  • Beyoğlu Belediyesi
  • 3 Amigos
  • Asmalı Cavit Restaurant

Takuhi Tovmasyan ve Katık Dergisi’ne teşekkür ederiz.

TANDEM – Kültür Yöneticileri Değişim Projesi”, Mercator Vakfı (Essen) ve Avrupa Kültür Vakfı’nın (Amsterdam) desteğiyle, MitOst (Berlin), Anadolu Kültür (İstanbul) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin başlattığı yeni bir girişim.

Nisan 2011’de başlayan proje, Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında kültür yöneticilerine yönelik uzun vadeli işbirliğini teşvik etme ve destekleme amacı taşıyor.

Proje kapsamında toplam 33 kültür yöneticisi ve kurumun, iki yıllık bir dönem için 16 kültürel işbirliği projesi geliştirmesi ve katılımcıların ortak çalışmalar yapmaları, birbirlerini ziyaret etmeleri, kültürel ve sanatsal deneyimlerini zenginleştirip ortak işler üretmeleri hedefleniyor.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için anadolu kültür internet sitesini  ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.