Belediye Başkanı 2033 Yılındaki Cumhurbaşkanı'nı Canlandırdı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Buca ilçe Belediye Başkanı Ercan Tatı, Konak Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘Yıl 2033’ adlı canlı tiyatro oyunda Cumhurbaşkanı rolünde yer alarak katılımcıların beğenisini topladı.

Çağlar İşgören’in yazdığı “Yıl 2033” adlı tiyatro oyunun da sinevizyondan bağlanan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı dönemin Cumhuriyet Başkanını canlandırarak ulusa sesleniş konuşması yaptı. Katılımcılardan büyük alkış toplayan sinevizyon gösterimin de Tatı, Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı değerler ölçüsünde yaşamanın önemini vurguladı. Tiyatro severlerin tıklım tıklım salonu doldurduğu “Yıl 2033” adlı oyunda 2010 yılında çıkan savaşta Türkiye’nin geldiği durum anlatılmakta. 2033 yılının Türkiye’sinde savaş sonrası ülkenin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri sayesinde gelinen nokta apaçık sergilenmekte. Ata’nın ilke ve inkılaplarına sadık bir Başbakan sayesinde halkını bir arada dayanışma içinde tuturak bölünüp parçalanmaya izin vermemeye çalışması izleyenlerden büyük alkış topladı. Oyunda Cumhurbaşkanını canlandıran Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, sinevizyon gösterimiyle yıl 2033’e renk katarken oyun sonrası yaptığı konuşmayla da Tatı büyük beğeni topladı.

Yaklaşık iki saat süren tiyatro oyunu sonrası oyunun yazarı Çağlar İşgören’i sergiledikleri oyun için kutlayan Başkan Ercan Tatı, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini ve ona olan özlemi yazdığı oyun ile gözler önüne serildiğini dile getirdi. Tatı, “Tek ışığımız var o da Cumhuriyetimizin bize sağladığı ışıktır. Tek yolumuz var o da Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün gösterdiği yoldur. Bu ışık ve yola sahip olduğumuz sürece hiç kimse, hiç birşeyden korkmasın. Bizler gücümü Mustafa Kemal’imiz den alıyoruz” dedi.

HaberX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.