Bursa Şehir Tiyatrosu Yaz Turnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı oyununu, çevre yerleşim yerlerinde sahnelemeye devam ediyor.
Bu yıl ‘Her Yerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro Projesi’ kapsamında yaz turnesinin ilk turuna 13 Haziran Çarşamba, ikinci turuna ise 24 Temmuz Salı günü başlayan Şehir Tiyatrosu, turnenin üçüncü turuna ise bugün Nilüfer Büyük Balıklı’da başladı. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun sadece ‘bir Ramazan eğlencesi’ olarak algılanmaması gerektiği fikriyle hazırlanan ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı oyun, ay sonuna kadar Gemlik, Osmangazi, Kestel ve Mudanya’nın farklı noktalarında izleyici ile buluşacak.
Geleneksel metinlerden yola çıkılarak derlenen ve E. Ertan Akman tarafından sahnelenen oyunda E. Ertan Akman, Tayfun Özeren, Bülent Uçar, Günay Y. Güney, M. Eren Topçak, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Altuğ Görgü, Murat Liman, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, İpek Zeylan ve Ebru Ergüç rol alıyor. Karagöz ve Hacivat ile Kavuklu, Pişekâr, Zenneler, Tosun, İbiş, Hokkabaz, Leyla ile Mecnun’un da modern bir yorumla sunulduğu oyun, Bursalılara neşeli anlar yaşatacak. Kanto ve şarkılarla renklenen gösteri; Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun gölge oyunu, ortaoyunu, İbiş ve Tuluat oyunlarından sahnelerle, Yeşilçam filmlerine gönderme yapan bir ‘Leyla ile Mecnun’ uyarlamasıyla son buluyor.
Yaz turnesinin 3’üncü tur programı şöyle:
Saat: 21.00
13 Eylül 2012 Perşembe Büyük Balıklı (Nilüfer)
14 Eylül 2012 Cuma Gemlik
19 Eylül 2012 Çarşamba Selçukgazi (Osmangazi)
20 Eylül 2012 Perşembe Gemlik açık cezaevi
27 Eylül 2012 Perşembe Ümitalan Köyü (Kestel)
28 Eylül 2012 Cuma Çepni (Mudanya).

Stargündem

Paylaş.

Yanıtla