Mamak Kent Tiyatrosu İddialı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu yeni döneme oldukça iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Kent tiyatrosu yeni sezonda Necip Fazıl Kısakürek’in Bir Adam Yaratmak ve Yunus Emre adlı oyununu Mamaklı tiyatro severlerle buluşturacak. Ayrıca Kent Tiyatrosu, Tarık Buğra’nın İbişin Rüyası adlı oyununu sahneleyecek. Kent tiyatrosu, Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak’ın uyarlama eserlerinden olan ve İstiklal Marşı’nın yazım sürecinde Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı olayları konu alan ‘Korkma’ ile Çanakkale’de yaşanan gerçek olayları konu alan ‘Kınalı Kuzular’ isimli iki oyunu da sahneleyecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi’nin birçok sanatsal etkinliği başarıyla gerçekleştirdiğini dile getirdi. Başkan Akgül, “Yaz boyunca Mamak’ta çok önemli sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Gerçekten tüm halkımızın takdirini kazanmış sanatçıları zaman zaman Mamaklılarla buluşturduk. Ortaya koyduğumuz sanatsal etkinlikler tek yönlü değil ve bu etkinlikleri yalnızca senenin belli zamanlarıyla sınırlandırmıyoruz. Yeni sezonda da Mamaklılar tiyatromuzun çok önemli eserleriyle buluşturacağız. Kent Tiyatromuzun değerli oyuncuları birbirinden önemli eserleri Mamaklılarla buluşturuyor” diye konuştu.

Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak, “Geçtiğimiz yıl binlerce Mamaklıyı tiyatroyla buluşturduk. Yeni sezona oldukça iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Kent tiyatrosu olarak yalnızca Mamaklıları değil tüm Başkentlileri tiyatroyla buluşturuyoruz. Yıl içerisinde birçok resmi kurum ve kuruluşlardan gelen talepler doğrultusunda gösteriler düzenliyoruz” ifadesini kullandı.

Ankara Haber

Paylaş.

Yanıtla