Moskova Rusya Tiyatrosu Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Puşkin Meydanı’ndaki Rusya Tiyatrosu’nu, restorasyonun ardından resmen olarak açtı.

Moskova Belediyesi Basın Bürosu’nun verdiği bilgilere göre, Rusya Tiyatrosu 1961 yılında inşa edildi ve kısa bir süre sonra SSCB ve Rusya’nın önemli sinema salonlarından biri oldu. 1997 yılında sinemaya ait bina kiraya verilerek yeniden düzenlendi ve ismi ‘Puşkin Sineması’ olarak değiştirildi. 2012 yılında sinema binası Stage Entertainment şirketi tarafından beş yıllığına kiralandı ve sinema salonu tiyatro gösterilerine uygun hale getirildi. Bunun yanında yenilenmiş sinema salonuna ilk ismi olan “Rusya” geri verildi. Rusya Sinemasında gösteriler 6 Ekim tarihinde Küçük Deniz Kızı (Rusaloçka) Müzikali ile başlayacak.

Stage Entertainment Şirketi’nin Genel Müdürü Dmitriy Bogaçev Sergey Sobyanin’e, “Tiyatronun eski halini yeniden canlandırdık” dedi.

Bogaçev, tiyatroya yaklaşık 25 ton ağırlığında dekorasyon ve tesisatı taşıyabilecek çelikten bir sahne konstrüksiyonunun konulduğunu belirtti. Bunun yanında seyircilerin oturacağı platform 1,5 metre yükseltildi.

Rusya’nın Sesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.