Tiyatro Karataş'ın Oyunu Destek Almaya Hak Kazandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Malatya’da tiyatro sanatçısı ve kukla ustası Mehmet Ali Karataş, 2012-2013 sanat sezonunda geleneksel kategorisinde kendi yazdığı, “Karagöz’ün fendi, Hacivat’ı yendi” adlı gölge oyunuyla yardım almaya hak kazandı.

Geleneksel Türk Tiyatrosu Sanatçısı ve kukla ustası Mehmet Ali Karataş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçılara yardım yapıldığını belirtip, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından şu açıklamanın yapıldığını bildirdi:

“2012-2013 sanat sezonu için Bakanlığımızca özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan için yararlanmak üzere, Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Şanlıurfa, Amasya, Bartın, Trabzon, Sinop, Aydın, Manisa ve Sivas’ın da aralarında bulunduğu 41 farklı ilimizden, 97 profesyonel, 40 çocuk oyunu, 149 amatör ve 52 geleneksel kategoride olmak üzere toplam 338 özel tiyatro başvuru yapmıştır. Bu rakam, bu zamana kadar yapılan en yüksek başvuru sayısıdır. Başvuruların bugüne kadarki en fazla il sayısı olan 41 farklı ilden yapılmış olması, Bakanlığımızca yapılan bu yardımların tiyatro sanatının yaygınlaşmasına ne denli hizmet ettiğinin açık bir göstergesidir.

Bakanlığımızca yapılmakta olan yardımların özel tiyatrolar için önemi ve özel tiyatroların beklentisi de göz önünde bulundurularak Değerlendirme Komisyonu’nun 25 Eylül’de toplanması sağlanmış; bu tarih, bu zamana kadar yapılan en erken toplantı tarihi olmuştur.

Değerlendirme Komisyonu, başvuruların incelenmesinde, ilgili mevzuatta belirtilen ölçütleri ve bütçe olanaklarını göz önünde bulundurmuştur. Ayrıca, Türk tiyatrosunu bütün yönleriyle desteklemek amacıyla son yıllarda olduğu gibi Türk oyun yazarlarının eserlerine özel önem verilmiş; profesyonel tiyatrolar kategorisinde Türk oyun yazarlarına ait eserlerle başvuran özel tiyatrolara benzerlerinden daha yüksek miktarda yardım yapılması sağlanmıştır.

Değerlendirme Komisyonu, 64 profesyonel, 25 çocuk oyunu, 54 amatör ve 35 geleneksel kategoride olmak üzere toplam 178 özel tiyatronun projesine yardım yapılmasına karar vermiştir. Bu karar doğrultusunda, bu zamana kadar bir sanat sezonuna yönelik en yüksek ödenek miktarı olan 4.000.000.-TL, bir sanat sezonunda desteklenen en fazla tiyatro sayısı olan 178 özel tiyatroya dağıtılacaktır.”

Malatyagüncel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.