Yeni Anna Karenina Filmi Bekleneni Verecek Mi?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü oyuncu Keira Knightley, yönetmen Joe Wright ve senaryo yazarı Sir Tom Stoppard, Tolstoy’un klasik eserinden uyarlanan yeni filmleri Anna Karenina’yı tartıştı.

Knightley ”Bence bu filmi bazıları gerçekten çok sevecek, bazıları ise çok, ama çok nefret edecek” dedi.

27 yaşındaki oyuncu Joe Wright, filmi ile ilgili konuşurken oldukça açık sözlü konuştu.

Anna Karenina’nın bu uyarlaması öncekilere pek benzemiyor. Yönetmen geçmişte yapıldığı gibi hikayeyi doğal, klasik bir biçimde anlatmamış. Herşeyi stilize etmiş.

Wright, İngiltere ve Rusya’daki birçok yeri ziyaret ettikten sonra geleneksele sırtını dönüp deneysel, tiyatral bir film çekmeye karar vermiş.

Yönetmen ”Daha önce yapılmış birşeyi yapıyormuşum gibi hissetmek istemedim. Bu oldukça moral bozucu olurdu. Hikayeyle farklı birşeyler yapmam gerektiğini hissettim” dedi.

Film deneysel olsa da, hikaye tanıdık. Bir hükümet yetkilisinin karısı, genç bir adamla herkesin hayatlarını mahvedebilecek bir ilişki yaşar…

‘Belki de ticari başarı getirmeyecek’

Filmde senaryo, Tolstoy’un romanını çok ama çok yakından takip ediyor. Bu filmi diğer uyarlamalardan ayıran şey, hikayenin sunuluş biçimi.
Bu film beklendiği gibi 19. yüzyılın klasik evlerinde, karlarla kaplı sarayların bahçelerinde değil, bir tiyatronun sahnesinde geçiyor.
Tiyatro bazen bir tren istasyonuna, bazen de bir balo salonuna dönüşüyor.
Yönetmen ”Karım açıkça, ticari gelir için teklif edilmiş bir projeyi, kâr getiremeyecek bir hale getirdin dedi bana” deyip gülüyor.
Wright ”Ancak ben organik birşey yaratmak istedim. Plastik bir film istemedim. Filmin içinde biraz büyü olsun istedim” diye sözlerine devam ediyor.
Keira Knightley ”Biz daha önce birçok kez sinemaya uyarlanmış bir romanı ele almıştık, aynı şeyi tekrar çekmek oldukça anlamsız olacaktı” dedi.

‘Cesur ve güzel’

Karayip Korsanları filminin yıldızı, sözlerine ”Normalde bir film izlemeye geldiğinizde düşünmeyi bırakır, hayal etmeyi bırakır kendinizi filmin dünyasına teslim edersiniz. Ancak bu filmde seyircinin de deneyimin bir parçası olmak için çalışması gerekiyor” diyerek devam etti.
Senaryo yazarı Tom Stoppard, aslında oldukça gerçekçi bir biçimde çekileceğini düşündüğü bir senaryo yazmış.
Stoppard, ”Ben çok gerçekçi bir senaryo yazdım, ancak sonunda film oldukça cesur, farklı ve güzel birşey oldu” dedi.
Yapımcı Tim Bevan da sonucun kendini şaşırttığını söylüyor.
Bevan, ”Evet sonuçta ortaya çıkan film, senaryosu yazılan film değildi. Ancak bence film geleneksel uyarlama kadar iyi” dedi.
Ancak Bevan da, herkesin filmi seveceğinden emin değil. Yapımcı, ”Ben en başından beri filmin farklı tepkiler alacağını düşünüyorum. Ancak dürüst olmak gerekirse sıradan bir tarih filmi çekmiş olsaydık sonuçlar konusunda daha endişeli olurdum” dedi.
Yine de yapımcı, filmin gişede ne kadar hasılat yapacağından emin olmadığını da itiraf ediyor. Ancak onun kaygıları filmden çok, güzel giden havalarla ilgili.
Bevan ”Camdan dışarı bakıp güneşi görüyorum. Bu gişeler için iyi değil. Eylül ayında böyle bir endişemiz olmaması gerekirdi” diyor.

BBC

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.