Yeni Sezon Yeni Projeler: Tiyatro Tempo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro TEMPO “Yeni Sezona Tempo’lu Merhaba!”  sloganı ile yeni sezona son hızla hazırlanıyor. TEMPO Genel Sanat Yönetmeni Haluk Yüce’nin verdiği bilgiye göre, bu yıl oyun dağarcığına iki yeni oyun eklenecek.

Bu oyunlardan birincisi,  ilk kez on beş yıl önce oynanmış olan bir gençlik oyunu: Dostum Aslan.  Geleneksel orta oyunumuzla da büyük benzerlikler taşıyan ve  İtalyan Halk Tiyatrosu tarzında olup  masklarla oynanan bir oyun  olan Dostum Aslan tam bir seyirlik gösteri. İkinci yeni oyun ise bir Karagöz çalışması olan  ‘Aslan Terbiyecisi Karagöz’… Oyunu Yılmaz Angay kaleme aldı.  Oyuncu ve gölge tiyatrosunun iç içe kullanıldığı bu oyunda İbiş, Karagözcü oluyor ve sirkten ayrılmış arkadaşı Clown’ı mutlu etmeye çalışıyor.

Okullara giderek tiyatro gösterisi  yapmayı önemseyen Tiyatro TEMPO,  bu yıl geçen yıldan farklı bir oyun dağarcığı ile  öğrencilerin karşısında olacağını açıkladı. Ankara Maltepe’deki salonlarında sergileyecekleri yeni oyunlar ise şöyle:  ‘Gelincik Çiçeği ve Bir Kahvaltı Öyküsü’, ‘Renklerin Oyunu’, ‘Küskün Koca Ağaç’, ‘Mutlu Kelebek’, ‘Ezgimizi Kim Çaldı ‘Dostum Aslan’ …

Tiyatro Tempo bu oyunlarıyla farklı yaş gruplarını kendi salonlarında ağırlamayı amaçlıyor. Geçen yıl 15 yaş üstü genç ve yetişkinler için sahnelenmiş olan ‘Bavuldaki Hayatlar’ ve ‘Benim Sevgili Yağmurum’ adlı oyunlar , yine bu sezon oynanmaya devam edecek. Almanya’ya göç edenlerin geride bıraktıkları çocuklarının öyküsünü mercek altına alan ve kuklaların önemli bir işleve sahip olduğu ‘Bavuldaki Hayatlar’ oyunu Haluk Yüce tarafından yönetildi.  Tiyatro Tempo’nun ilk kez yurt dışından konuk bir yönetmenle çalıştığı ‘Benim Sevgili Yağmurum oyunu ise aynı zamanda İranlı bir kukla oyun yazarı olan Laleh Saadeghi’ye ait. Oyunu  Rus yönetmen Antonina Dobrolyubova ‘kara tiyatro tekniği’ ile  sahneye taşıdı. Sözsüz ve şiirsel olan bu oyunda görsellik ve obje kullanımı öne çıkıyor.  Oyunda Yalnız Kadın’ı Marina Yüce canlandırırken ona Yılmaz Angay, Başak Gürer, Haluk Yüce, Yağmur Yalçınkaya ve Bahar Güzel ‘karanlık kutu’ içinde eşlik ediyorlar.

TİYATRO TEMPO SAHNESİNDE OYUN PROGRAMI ŞÖYLE:
23 Eylül Pazar 13.00 …… SALKIM SÖĞÜT DANS EDİYOR (çocuk)
30 Eylül Pazar 13.00…….  MUTLU KELEBEK (çocuk)
05 Ekim Cuma 20.00…… BAVULDAKİ HAYATLAR (gençlik)
06 Ekim C.tesi 13.00……. MASKELİ BALO (çocuk)
14 Ekim Pazar 13.00……. GÖKNİNEYE KONUK GELDİ (çocuk)
19 Ekim Cuma 20.00…… BENİM SEVGİLİ YAĞMURUM (gençlik)
21 Ekim Pazar 13.00……  BEYAZ KALEMİN RENKLİ DÜNYASI (çocuk)
26 Ekim Cuma 20.00…… BAVULDAKİ HAYATLAR (gençlik)
28 Ekim Pazar 13.00……. PALYAÇO KRAL (çocuk)
TİYATRO TEMPO SALONUNDA OKULLAR İÇİN OYNANACAK OYUNLAR:
3 Ekim Çarşamba 10.30……HOKUS POKUS BİR ÖYKÜ
16 Ekim Salı  10.30…………HOKUS POKUS BİR ÖYKÜ
18 Ekim Perşembe 10.30……HOKUS POKUS BİR ÖYKÜ
24 Ekim Çarşamba 10.30……HOKUS POKUS BİR ÖYKÜ

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.