Yeni Sezon, Yeni Projeler: Ve Diğer Şeyler Topluluğu…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Ve Diğer Şeyler Topluluğu, “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı son oyunuyla yeni sezonda yeni kadrosuyla devam ediyor. Oyun seyirciyi fantastik bir lunapark atmosferinin içine dâhil ederken, gündemdeki gerçekleri kendine has tarzı ile sahnelere taşıyor. Yeşim Özsoy Gülan’ın herkesin kafasında soru işaretleri bırakarak politik göndermeler yaptığı masalsı gerçeklikteki oyun; Ekim ve Kasım ayında Hamursuz Fırını’nda seyirciyle buluşuyor.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu, “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı son oyununda, önceki çalışmalarında da olduğu gibi farklı mekân tasarımıyla oyunu şekillendiriyor. Fantastik bir lunapark atmosferinin içine dâhil edilen seyirci, oyunun yarattığı masalsı gerçeklik içinde kendini, özgürlük ihlallerinin gün geçtikçe yoğunlaştığı, korkunun ve paranoyanın hâkim olduğu “hayali” bir ülkede çözüm arayan 6 karakterle yüz yüze buluyor. Tiyatro severleri; düşünce özgürlüklerinin ihlalinden Ermeni sorununa, Maraş katliamından Kürt kimliğine ve genç kızların cinsel istismarına sürükleyen “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı”, Barış Dinçel’in özenle hazırlanmış dekoru ile görenleri hayrete düşürüyor.

Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı oyunda ışık tasarımı Kemal Yiğitcan’a, ses ve müzik tasarımı ise Korhan Erel’e ait. Bertan Dirikolu, Serkan Çetinkaya, Selin Zafertepe, Burak Safa Çalış, Oğuzhan Ayaz ve Emin Maltepe gibi oyuncuların yer aldığı oyunun fotoğrafları Vahit Tuna’ya ait.

Fantastik bir lunapark atmosferinde sahnelenen “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı oyun; 12 Ekim Cuma, 13-20-27 Ekim Cumartesi ve 16-23-30 Ekim Salı günleri saat 20:30’da Hamursuz Fırını’nda seyirciyle buluşuyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.