Yetiş Tiyatroyu Bırakmadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Oyuncu Duygu Yetiş’in S&T Lifestyle sitesinde yayınlanan tiyatro temalı söyleşi-haber’i okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

ATV’de yayınlanmaya başlayan “Krem” dizisinin set ziyaretinde, başrol oyuncularından Duygu Yetiş ile yaptığımız söyleşinin temel ekseni tiyatro idi.

Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Duygu Yetiş, ilk kez “Tatlı Hayat” dizisi ile kamerayla tanıştı. Daha sonra “Evli ve Çocuklu” , “Yağmur Zamanı” ve “Gülpare” dizilerinde rol aldı. Sanatçının asıl çıkışı “Annem” dizisi ile oldu ve Gonca karakteri onun geniş çevrelerce tanınmasını sağladı.Daha sonraki yıllarda uzun soluklu olmayan “Kış Masalı” ve“Üsküdar’a Giderken” dizilerinin ardından “ Uçurum” da rol aldı. Bu sezon yayınlanmaya başlayan “Krem”ise başrolünde oynadığı en son dizisi.

“Oğul” ve “Nisvan – Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar “ isimli iki sinema filminde oynayan Duygu Yetiş’in tiyatrocu kimliği yeterince bilinmemekte. Duygu Yetiş ve onun gibi tiyatro yapma sevdasında olan gençler 2010 yılının Şubat ayında bir araya gelerek Ekip Tiyatrosu’nu kurmuşlar.

Ekip Tiyatro 2 Nisan 2010 akşamı, Samuel Beckett’in “Oyun Sonu” ile sahne hayatına başladı. Oyunun öncelikle amatör nitelikte başlayan sahneleme serüveni, 30 Aralık 2010 tarihinde, Kumbaracı50 sahnesindeki ilk ücretli gösterimin gerçekleşmesiyle profesyonel platforma taşındı.

İkinci oyun, ünlü Çek yazar ve siyasetçi Václav Havel’in “Largo Desolato” adlı eseri oldu. Prömiyer 14 Nisan 2011 akşamı, tıpkı Oyun Sonu’nda olduğu gibi, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde gerçekleşti. Oyunun profesyonel sahne serüveni ise 4 Ekim 2011 tarihinde, The Club’daki gösterimle başlamış oldu.

Üçüncü oyun ise bu kez tümüyle Ekip’in kendi potansiyelinden doğan “Parti” oldu. Cem Uslu’nun kaleme aldığı oyunun prömiyeri 26 Mayıs 2012 tarihinde, 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, SahneHal’de gerçekleşti.

Duygu Yetiş, ülkenin meseleleriyle ilgili farklı sosyal sınıflara ulaşmak amacında,nitelikli, çağdaş ve samimi bir tiyatro grubu olan Ekip Tiyatro’nun önümüzdeki sezona 2 yeni oyun daha çıkartacağı haberini verdi.

Tiyatroseverler,Ekip Tiyatro ile tanışabilmeniz için işte Eylül 2012 programı :
PARTİ : 4 – 11 – 18 – 25 Eylül 2012 saat : 20.00’ de
LARGO DESOLATO : 5 – 12 – 19 – 26 Eylül 2012 saat : 20.00’de

Adres, : Büyükdere Cad. Eski Osmanlı Sokak No:3/A Mecidiyeköy. Telefon, : 0212) 274 74 78
Detaylı bilgi için : www.ekiptiyatrosu.com

S&T Lifestyle

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.