6. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Flamenko alanında, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivali, dünyada sürekliliği olan sekiz festivalden biri ve Ankara’da gerçekleşen beş müzik festivalinden biri olması gibi büyük önem taşıyan Uluslararası Flamenko Ankara Festivali, 31 Ekim – 1, 2, 3 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleşecek.

Organizasyonunu Flamenko Ankara Derneğinin üstlendiği, ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu ve Bilkent Klasik Gitar Kulübü işbirliğiyle düzenlenen festival, her yıl birbirinden ünlü ve başarılı sanatçıları flamenkoseverlerle buluşturmayı sürdürüyor.

İspanya, Japonya ve Türkiye’den katılımcılarla, yine dopdolu geçecek olan festivalde bu yıl da konserler, dans gösterileri, festival konukları tarafından gerçekleştirilecek dans ve gitar atölyeleri yer alacak.

Festivalin önemli konuklarından biri, muhteşem dansçı ve bir Flamenko dans öğretme ustası Maria Jose Franco olacak. Flamenko ve cazı birleştirerek, yeni bir dil ve eşsiz bir anlatım sergileyen İspanyol piyanist – besteci Ariadna Rivas ise bir dansçı eşliğinde sahne alacak. Festivalin belki de bu güne kadarki en ilginç misafirleri Y Nippon Flamenco, oniki yaşındaki maskotları ile Japonya’dan katılacak. Ve Türkiye’de Flamenko’nun gelişiminde öncülerden biri olan Mavi Siyah Flamenko Topluluğu yeni albümlerinin lansmanını gerçekleştirecek.

6. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali ile ilgili tüm detaylara, Flamenko Ankara Derneğinden, www.flamenkofest.com’ dan ve facebook sayfasından ulaşılabilir.

FLAMENKO ANKARA DERNEĞİ:

Tel: 0312 466 02 03

Adres: Tunalı Hilmi Cd. 106/ 9  Kavaklıdere/ Ankara

Web: www.flamenkofest.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.