Altın Şafak Üyeleri Tiyatro Bastı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir tiyatroyu basan faşist parti Altın Şafak’ın milletvekilleri ve taraftarları, oyunun gösterimini engelledi ve seyircileri taciz etti.

Atina’da bir tiyatro, prömiyerini gerçekleştirdiği sırada faşist Altın Şafak’ın saldırısına uğradı.

ETHA’nın haberine göre, aralarında Altın Şafak milletvekilleri Christos Pappas ile Ilias Panayiotaros, Ortodoks papazların ve dinci kesimlerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi, oyuna engel oldu.

Amerikalı oyun yazarı Terence McNally’nin Katolik Yortusu isimli oyununun sahnelendiği salonu basan Altın Şafak üyeleri, seyircileri ırkçı ve cinsiyetçi hakaretlerle taciz etti.

Ayrıca oyunu sahneye koyan ekibe de saldıran grup, Yunan ulusal marşını söyledi.

Gazeteci Manolis Vamvounis, yaşadıklarını şöyle anlattı:”Tiyatronun girişinde Altın Şafak vardı ve papazlar posterleri parçalıyordu. Bloğuma koymak için fotoğraf çekmek üzere cep telefonumu çıkardım. Beş Altın Şafaklı ve bir polis etrafımı çevirdi. Bana ‘Sen gazeteci misin’ diye sordular. Dayak yemekten kurtulmak için ‘lifo’da yazdığımı söyledim. Beni kenara çektiler, hakaret ettiler, sakalımı çektiler, yüzüme tükürdüler, mideme yumruk attılar. Polisler yanı başımızdaydı. ‘Beni dövüyorlar, bir şey yapın’ diye bağırdım. ‘Yapacak bir şey yok, ilerle’ diye cevap aldım. Polisler üç yıldızlıydı. Cebime yanan bir sigara koydular. Yanımda polislerin önünde bir kadın duruyordu. Korkmaya başladım, girişten uzaklaştım. Arkamdan ‘Defol, kirli i.ne…’ diye küfrettiler. Gözlemlemek için arkamı döndüm. Beni takip eden tanınan Altın Şafak milletvekili, yüzüme iki yumruk attı, beni yere yatırdı. Gözlüğümü kaybettim. Milletvekili beni tekmeledi. Polis tam iki adım ötedeydi. Arkaları dönüktü. Tekrar ‘Beni dövüyorlar, bir şey yapın’ diye bağırdım. Arkaları dönüktü ve sonra yürüyüp gittiler.”

Oyunun gösterilmesine karşı çıkan Altın Şafak üyelerinin, gösterinin yasaklanması için iki haftadır mahkemelere başvurduğu ancak oyunu engelleyemediği öğrenildi.

Sol Portal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.