Aybike Esin Tumluer, Güldürmeye Devam Ediyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aybike Esin Tumluer’in, geçtiğimiz sezondan beri devam eden oyunu “Çok Hücreli Bölünen” yeni sezonda da gösterimine devam ediyor.

Geçtiğimiz sezonun en iddialı komedisi olarak gösterilen ve eleştirmenlerce oyuncusu Aybike Esin Tumluer’in performansından övgüyle bahsedilen Çok Hücreli Bölünen gösterimine devam ediyor. Aybike Esin Tumluer’in konseptini, kurgusunu ve yönetimini gerçekleştirdiği oyun, sezonun ilk yarısında Mekan Artı’da seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Aybike Esin Tumluer, Haliç Üniversitesi Tiyatro bölümündeki eğitiminin ardından İtalya’da Scuola İnternazionale Dell’Attore Comico’dan mezun oldu. İtalya’daki eğitiminin sonrasında ise seyirciyle tek kişilik oyunu “Çok Hücreli Bölünen” ile buluştu.

Çok Hücreli Bölünen, güncel olanı sahnede interaktif ve oldukça komik bir yöntemle yorumlayarak seyircisine unutulmaz ve zevkli dakikalar yaşatmayı hedefliyor. Oyunun yazarı Ufuk Tan Altunkaya, Türkiye’deki kimlik bunalımlarının; karmaşanın, yaşadığımız sentezin ve farkında olmayışın etkilerini yorumlamaya çalışıyor.

“Her gün başkasını yaşamıyor musun sen de? Bazen aldırmıyor, bazen gülmüyor musun? Bazen ağlamıyor musun? Herkes içinde. Herkes sende… Hepimiz artık o normal anormallerdeniz.” sözleriyle tanıtımı yapılan gösteri, bir kadının dönüşümleri sonucu topluma, sisteme, hayata, görüşlere ve neredeyse var olan her şeye olan karşıtlığıyla eleştirel bir bakış da sunarak, mizahın ne kadar önemli ve güçlü bir silah olduğunu da gösteriyor!

Harbiye’de çağdaş gösteri alanında önemli sahnelerden birine dönüşen Mekan Artı’da sahnelenmeye devam edecek olan oyunun tarihleri ise şu şekilde: 17, 18 Ekim; 14, 15, 27, 28 Kasım; 19, 20 Aralık 2012.

Oyunla ve Mekan Artı’yla ilgili ayrıntılı bilgi www.mekanarti.com adresinden veya 0212 224 57 56 numaralı telefondan alınabilir.

Bir bölünmüşlüğün hikâyesi…

O kadar çoklar ki… Her yerdeler, yüzümü, yüzümüzü çevirdiğimiz her yerde… Beni oluşturuyorlar, bizi oluşturuyorlar… Burayı oluşturuyorlar…
Yokluğumuzu oluşturuyorlar…
Her gün başkasını yaşamıyor musun sen de?
Bazen aldırmıyor, bazen gülmüyor musun? Bazen ağlamıyor musun? Herkes içinde. Herkes sende…
Hepimiz artık o normal anormallerdeniz. Hepimiz artık İnayet’iz…

Yazan: Ufuk Tan Altunkaya
Hazırlayan ve Oynayan: Aybike Esin Tumluer
Proje Koordinatörü: Didem Kaplan
Fotoğraf: Emel Bayram
Teknik : Demet Ergün
Süre: 60’
Bilet: 30 / 20 TL

www.mekanarti.com
iletisim@mekanarti.com
212 224 5756

Biletlerinizi Mybilet.com veya Mekan Artı Gişesinden temin edebilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.