Son Dönemde Adeta Yaprak Dökümü Yaşanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, vefat eden tiyatro sanatçısı Erol Günaydın’ın Türk tiyatrosunun, sinemasının ve televizyonunun çok tanınan ve sevilen isimlerinden birisi olduğunu belirterek, “Çok sayıda eser bıraktı geride, sevgiyle hatırlanacak roller canlandırdı. Bizim için ve tiyatroculuk için asıl önemli olanlardan bir konu da, ‘geleneksel Türk tiyatrosunun son ve özel temsilcilerinden birisiydi. Son dönemde adeta yaprak dökümü yaşanıyor.” dedi.

Abdi İbrahim ilaç firmasının 100. yaşı dolayısıyla Türkiye’de ilk kez dijital ortamda sergilenen ‘Van Gogh Alive Sergisi’ İstanbul’dan sonra Ankara’da da açıldı. Açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da eşi ile katıldı. Burada bir konuşma yapan Günay, Van Gogh Alive Sergisi’nin konseptinin Cer Modern’e çok yakışacağını düşündüğünü dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ile sergiyi gezen Günay, sergiye duyduğu hayranlığı gizleyemedi. Sergiden çıkışta ise gazetecilerin sorularını cevaplayan Günay, serginin Cer Modern’de yapılmasının çok güzel olacağını düşündüğünü belirterek, buna benzer etkinliklerin arkasının geleceğini, ayrıca, birkaç yıldan açık olmasına rağmen halen Ankara’da Cer Modern’i gelip görmeyenlerin olduğunu vurgulayarak, “Bunlar içinde çok sayıda iş adamı, kanaat önderi var. Onlar da umarım gelip görecekler, Ankara’da ne kadar güzel şeyler yapıldığını.” dedi.

Tiyatro sanatçısı Erol Günaydın’ın vefatının hatırlatılması üzerine de Günay, şöyle konuştu: “Buradan tekrar rahmetle anmak istiyorum. Ailesine ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum. Türk tiyatrosunun, sonra sinemasının ve sonra da televizyonunun çok tanınan ve sevilen isimlerinden birisiydi. Çok sayıda eser bıraktı geride, sevgiyle hatırlanacak roller canlandırdı. Bizim için tiyatroculuk için asıl önemli olanlardan birisi ‘geleneksel Türk tiyatrosunun son ve özel temsilcilerinden birisiydi’. Meddah geleneğini yaşatan ve sevdiren genç kuşaklara öğreten ustalardan birisiydi”

Son dönemde adeta yaprak dökümü yaşandığına dikkat çeken Günay, önce Müşfik Kenter, Neşet Ertaş’ı ve sonrasında Berkant’ın son yolculuğuna uğurlandığını söyledi.

Haber import

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.