Bayramda Tiyatro Gösterileri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bayramda devlet tiyatroları, şehir tiyatroları ve özel tiyatroların sergileyeceği oyunlar Milliyet Sanat tarafından derlendi.

Devlet Tiyatroları, Kurban Bayramı’nda temsillerini sürdürüyor. DT, 12 bölgedeki 28 sahnesinde 33 farklı oyunla bayram süresince izleyici karşısında olacak. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda Orhan Asena’nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği “Hürrem Sultan”, Kenan Işık’ın yazıp yönettiği “Aşk Hastası” 28 Ekim’de, Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği “Tek Kişilik Şehir”, Gülriz Sururi’nin oyunlaştırıp yönettiği “Fosforlu Cevriye” 27 Ekim’de, Füruzan’ın yazdığı, Funda Mete’nin yönettiği “Kış Gelmeden” 28 Ekim’de, Bertolt Brecht’in yazdığı, Ayşe Emel Mesçi’nin yönettiği “Cesaret Ana ve Çocukları” 27 Ekim’de, Cem Emüler’in proje tasarımını ve yönetmenliğini yaptığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” 28 Ekim’de, Patrick Süskind’in yazdığı, Metin Belgin’in yönetmenliğini yaptığı “Kontrabas” 27’de izlenebilecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu da zengin bir program sunuyor. Irvin Shaw’ın yazdığı, Şakir Gürzumar’ın yönettiği “Ölüleri Gömün” 28 Ekim’de, 26 Ekim’de prömiyer yapacak olan Güngör Dilmen’in yazdığı, Faik Ertener’in yönettiği “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” 27, 28 Ekim’de, Mustafa Avkıran’ın yönettiği “Ay Ecesi” 28 Ekim’de, Saydam Yeniay’ın yönettiği “Michelangelo” 28 Ekim’de, Yavuz Özkan’ın yazdığı, Hidayet Erdinç’in yönettiği “Herkesin Bildiği Sırlar” 28 Ekim’de, Yücel Erten’in yönettiği “Sezuan’ın İyi İnsanı” 27 ve 28 Ekim’de sahnelenecek.

Bayram programı kapsamında 28 Ekim’e kadar İzmir Devlet Tiyatrosu “Bağdat Hatun”, “Nora (Bir Bebek Evi)”, “Keçiler Adası”; Bursa Devlet Tiyatrosu “Altın Kafeste Yangın”, Adana Devlet Tiyatrosu “Ah-u Zelha”, “Dış Ses”, Trabzon Devlet Tiyatrosu “Şekil Bozukluğu”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Kanlı Nigar”, Antalya Devlet Tiyatrosu “Pişti”, Erzurum Devlet Tiyatrosu “Mekruh Kadınlar Mezarlığı”, Konya Devlet Tiyatrosu’nda “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe”, Sivas Devlet Tiyatrosu “İstanbul Efendisi”, Van Devlet Tiyatrosu ise “Mem ile Zin” adlı oyunları izleyiciyle buluşturacak.

Öte yandan özel tiyatrolar da sahnelerini boş bırakmıyor. Yılmaz Özdil’in yazdığı Metin Serezli’nin yönettiği “İsim Şehir Hayvan” adlı oyun 26 – 28 Ekim tarihlerinde Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon’da izlenebilecek. Tiyatro Boğaziçi’nin yeni oyunu “Musahipzade ile Temaşa” ise 28 Ekim’de Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde olacak. Apo Kaya’nın yazıp yönettiği, Paso Tiyatro’nun “Dur Bi Dakka” adlı oyunu ise 27 Ekim’de Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ise 26 Ekim itibariyle oyunlarını izleyicilerine sunuyor. Şehir Tiyatroları’nda 29 Ekim’de temsil yok ama o tarihe kadar “Hedda Gabler”, “Gönlümdeki Osman Hamdi Bey”, “İntiharın Genel Provası”, “Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi”, “İstanbul Hatırası”, “Zırhlı Kurt”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunlar sahnelenecek.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.