Çanakkale'de Arkadaşım Bienal

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl ilki düzenlenen “Arkadaşım Bienal/Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali” tüm dünya çocuklarını sanat alanındaki çalışmalarıyla Çanakkale’de buluşturacak. Mavitay Çocukların Kültür Evi ve Çanakkale Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali kapsamında Ocak 2012’de başlayan atölye çalışmalarına bugüne kadar 5000’e yakın çocuk dahil oldu.

1 Kasım 2012 tarihine kadar başvuruların devam ettiği Arkadaşım Bienal’e Türkiye dışından İngiltere, Rusya, Polonya, Çin, Belçika, Almanya, Fransa, Litvanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Portekiz, Yunanistan, Avusturya, KKTC ve Filistin; Türkiye’den de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Antalya, Denizli, Van, Diyarbakır, Batman, Mardin, Eskişehir, Sinop, Balıkesir, Aydın, Mersin, Antakya, Gaziantep, Isparta, Samsun, Bartın ve Düzce’den bir çok kurum katılıyor. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kurum ve kişiyle ortaklık kurularak gerçekleştirilen ve küratörlüğünü Mustafa Horasan’ın yürüttüğü Arkadaşım Bienal’in sergisi ise 17 Kasım 2012 tarihinde Çanakkale’de açılacak.

“Benimle Oynar Mısın?” sloganıyla yola çıkan Arkadaşım Bienal, çocuklar, gençler ve eğitmenlerin farklı sanat disiplinleriyle, farklı malzeme, teknik ve ifade biçimleriyle tanışması ve özgün işler çıkarmasına vesile olmayı hedefliyor. Çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, söyleşi ve sanatçı buluşmalarının gerçekleştirileceği Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali, çocuklarla sanat çalışmaları yürüten tüm kurum ve kişilerin katılımına açık olacak.

Koordinatörlüğünü Erdinç Alnıak ve Evren Aldoğan’ın yürüttüğü Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali’ne 5-15 yaş aralığındaki tüm çocuklar işleriyle katılabilir. Bienal süresince ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanacak gezi programları ve atölyelere katılmak ya da yaptıkları işleri bienalde sergilemek isteyen tüm çocuklar ve çocuklarla sanat çalışmaları yürüten kişi ve kurumlar Mavitay Çocukların Kültür Evi’ne  başvurabilir ve www.arkadasimbienal.com adresinden bilgi alabilirler. (0286 212 64 24)

Paylaş.

Yanıtla