Çocuklara Yeni Hayaller

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2. Uluslararası Küçük Harfler Büyük Düşler Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı. Çocuk ve gençlere yönelik oyunlar arasında Nannıng Yue Opera Troupe’un sahnelediği Farenin Kızının Evliliği, Polonya’dan Emilia Betlejewska’nın yazıp yönettiği, sirkten kovulmuş bir palyaçonun öyküsünün anlatıldığı Sihirli Sirk, Sırbistan’dan Patos tiyatro grubunun sahnelediği, günlük hayatın basit nesneleriyle oynarken eğlenmenin olanaklarını gösteren Plastik Bahçe, İranlı grup Daarvak’ın oynadığı, hayatın bir çocuğun gözünden algılanışını öne çıkaran Kelebek de yer alıyor.

Daarvak’ın genç izleyiciler için sahneleyeceği bir başka oyun da meşhur Ferhat ile Şirin’in hikâyesi. Ancak elbette hikâyenin tamamı gösterilmiyor sahnede. Şirin aşkının, Ferhat’ın yaşamındaki etkisi renkler ve danslarla görselleşiyor.

14 Ekim’e kadar sürecek festivale Türkiye’den de çok sayıda tiyatro grubu katılıyor.

Festivalde yer alan oyunların gösterileceği sahneler arasında Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, Kenter Tiyatrosu, Caddebostan Kültür Merkezi, Su Gösteri Sanatları Sahnesi, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi ve Erol Günaydın Sahnesi de var.

Festival programı ve oyunlar hakkında daha fazla bilgi için http://www.tarihiyarimada.org/adresine tıklayınız:

Bianet

Paylaş.

Yanıtla