Erol Günaydın Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hürriyet Gazetesi’nin 17 Ekim tarihli haberine göre kalp yetmezlığinden kaybettiğimiz sinema ve tiyatro oyuncusu Erol Günaydın’ın cenaze töreni Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda yapıldı.

Kızları Günfer, Fatoş ve Ayşe Günaydın’ın ağlama seslerinin yükseldiği salon, usta oyuncunun sanatçı dostları ve sevenleriyle doldu. Derya Baykal ile kızları Derya ve Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Erdal Özyağcılar, Tuncel Kurtiz, Demet Akbağ gibi tiyatro sanatçılarının yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de törene katıldı. Törene gelemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ise cenaze namazına katıldı.

Sahnedeki cenazenin yanına giden Derya Baykal, naaşının üzerine Erol Günaydın’ın hiç vazgeçemediği şapkasını ve ‘Kavuye’sini bıraktı. Ayrıca Galatasaray Lisesi mezunu olan Günaydın’ın naaşı üzerine Galatasaray bayrağı da serildi.

Tören, Günaydın’ın kendini tanıttığı ve anılarını anlattığı röportajlardan kesitlerle başladı. Gösterimin sonunda Erol Günaydın’ın ölümle ilgili söylediği sözlere yer verildi. Günaydın’ın “Ben bir tanıdığım, ben öldüğümde bir tanış aramızdan ayrıldığında ne deniyorsa, o densin. ‘Çok meşhur bir adamdı’ denilmesini istemem” sözleri uzun süre alkışlandı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.