Erzurum DT, Sahnelerini Açıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erzurum DT, yeni sezonda sahnelerini açmaya hazırlanıyor. “Mekruh Kadınlar Mezarlığı” oyunuyla tiyatro severlere merhaba diyecek olan DT, oyunu tanıtmak içinde basın toplantısı düzenledi.

Mekruh kadınlar mezarlığı konusu itibariyle kadınların toplumdaki yerine, dışlanmışlıklarına, maruz kaldıkları şiddete, psikolojik baskılara dikkat çekerek kadınların aslında ne kadar kutsal ve yüce olduklarını, bu coğrafyalar için ne kadar önemli olduklarını anlatan bir oyun.

Ayla Kutlu’nun sözlerinin yanı sıra Hz. Mevlana’nın da sözleri, Can Atilla tarafından bestelenip, şarkıya döndürülmüş. Ayrıca oyunda “tanrıya ulaşma” düşüncesinin dansa aktarılmış halini seyirciler izleyebilecek.

Yönetmen Zafer Kayaokay oyunla ilgili “4 kitaptaki manayı bu oyuna monte etmeye çalıştık. Gördük ki 4 kitapta da kadın yüceltilip, kutsallaştırılıyor. Kadın bizim dinimizde de çok önemli bir yere sahip. Bunu da sahneye aktarmaya çalıştık. Umarım Erzurum’dan başlayarak bu kadın katliamına dur diyebilmek adına insanlar üzerinde bir etki yaratabiliriz. (…)” dedi.

Mekruh Kadınlar Mezarlığı 2 ekimden itibaren her hafta Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri  Erzurum halkına sahnelenecek.

Gazete Güncel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.